Červíček (ODS): Veřejná doprava pomůže náběhu výroby v kvasinské automobilce

24.04.2020 17:56

Nejvýznamnější průmyslový podnik v Královéhradeckém kraji – automobilka v Kvasinách – obnovuje v pondělí 27. 4. výrobu po odstávce vynucené epidemií koronaviru. Náběhu výroby v průmyslové zóně na Rychnovsku se přizpůsobuje i veřejná doprava. Královéhradecký kraj obnovuje speciální linky, které svážejí zaměstnance z Rychnovska, Náchodska i Trutnovska.

Červíček (ODS): Veřejná doprava pomůže náběhu výroby v kvasinské automobilce
Foto: ODS
Popisek: Martin Červíček

„Přistupujeme k postupnému rozvolňování opatření ve veřejné dopravě a přizpůsobujeme nabídku spojů aktuálním potřebám. Díky tomu bude například opět zajištěna doprava do průmyslové zóny v okolí automobilky v Kvasinách z různých částí rychnovského okresu, ale také třeba z Náchoda, Nového Města nad Metují, České Skalice nebo Jaroměře. Obavy z cestování hromadnou dopravou rozhodně nejsou na místě, protože řidiči všechny autobusy pravidelně dezinfikují a používají ochranné prostředky,“ říká první náměstek hejtmana Martin Červíček odpovědný za oblast dopravy a silničního hospodářství a dodává, že v těchto dnech Královéhradecký kraj distribuuje 400 kusů ochranných štítů mezi dopravce.

Provoz obnovují spoje linek IREDO 261 v trase Dvůr Králové nad Labem – Jaroměř – Opočno – Kvasiny – Rychnov nad Kněžnou a IREDO 349 v trase Červený Kostelec – Česká Skalice – Nové Město nad Metují – Kvasiny – Rychnov nad Kněžnou. Tyto linky budou zatím v provozu v pracovní dny, na šestou, čtrnáctou a dvaadvacátou hodinu do Rychnova nad Kněžnou a zase zpět.

Cestující mají možnost si aktuální spojení vyhledat na internetovém vyhledávači ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Vlastenci volí do Evropského parlamentu kandidáty SPD a Trikolory!

8:04 Rozvoral (SPD): Vlastenci volí do Evropského parlamentu kandidáty SPD a Trikolory!

Termín voleb do Evropského parlamentu se rychle blíží a nově zvolení europoslanci budou rozhodovat o…