Chabr (TOP 09): Praha zvažuje odložení splátek nájemného pro pražské podnikatele

15.03.2020 11:17

Hlavní město reaguje na aktuální omezení a vládní nařízení v souvislosti s řešením virové nákazy, která mají významný dopad i na pražské živnostníky a menší podnikatele.

Chabr (TOP 09): Praha zvažuje odložení splátek nájemného pro pražské podnikatele
Foto: TOP 09 / Martin Kubica
Popisek: Jan Chabr

 Radní Jan Chabr navrhne odklad splátek nájmů po dobu trvání karenčních opatření. U vybraných segmentů by mohl být nájem zcela odpuštěn.

„Zdraví je pro nás na prvním místě. Nesmíme se však nyní otáčet zády k podnikatelům, kteří se na nastalou situaci neměli možnost připravit. Uděláme vše pro to, abychom jim pomohli,“ říká předseda TOP 09 Praha Jiří Pospíšil.

„Připravili jsme opatření, abychom předešli tomu, že současná zdravotnická krize bude mít likvidační dopad na ekonomické činnosti ve městě. Na nejbližším jednání městských orgánů proto navrhnu odložení splátek nájemného po dobu trvání karenčních opatření,“ říká Jan Chabr, radní hl. m Prahy pro oblast majetku. „Pro vybrané segmenty bychom chtěli nájem zcela odpustit po dobu trvání současných opatření. Budeme o tom dále jednat,“ dodává Chabr.

„Po skončení vládních nařízení celou situaci vyhodnotíme a navrhneme další koncepční opatření na podporu živnostníků a malých podnikatelů. Domníváme se, že k podobnému kroku mohou rychle přistoupit i další města, rádi bychom je proto našim návrhem inspirovali,“ uzavírá Pospíšil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…