Chabr (TOP 09): Předmětná nemovitost by se měla stát centrem nové vznikající čtvrti

27.01.2020 16:13

Rada schválila podpis memoranda o Nákladovém nádraží Žižkov.

Chabr (TOP 09): Předmětná nemovitost by se měla stát centrem nové vznikající čtvrti
Foto: TOP 09 / Martin Kubica
Popisek: Jan Chabr

Městská rada dnes schválila podpis memoranda, kterým jeho signatáři potvrzují zájem na revitalizaci budovy Nákladového nádraží Žižkov, která je kulturní památkou, a na využití vnitřního prostoru nádraží jako významného veřejného prostoru.

Společně s hlavním městem Prahou svůj podpis pod memorandum připojí také městská část Praha 3, Ministerstvo kultury ČR, společnost Žižkov Station Development, a.s., Národní filmový archiv, společnost České dráhy, a.s. a společnost Sekyra Group, a.s.

„Předmětná nemovitost je kulturní památkou, která by se do budoucna měla stát centrem nové vznikající čtvrti. Objekt by se měl stát nově přirozeným společensko-kulturním centrem, jehož význam nebude vzhledem k předpokládanému obsahu činností pouze lokální, ale celopražský,“ uvedl radní hl. m. Prahy pro oblast majetku Jan Chabr.

Kromě tradiční zástavby v okolí budovy Nákladového nádraží Žižkov by měla být postavena také tramvajová trať a škola, na střeše budovy by měla vniknout dvoupodlažní nástavba s nájemními byty. Část samotné budovy bude využita jako celoměstsky významný veřejný prostor, část bude mít komerční využití. V čelní budově bude mít své sídlo Národní filmový archív.

Text memoranda ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…