Chalupa (ANO): K usnesení parlamentní vyšetřovací komise a jeho "překladu" z dílny ČSSD

16.09.2016 7:28

.....demagogie a politikaření tradiční politické strany v přímém přenosu.

Chalupa (ANO): K usnesení parlamentní vyšetřovací komise a jeho "překladu" z dílny ČSSD
Foto: anobudelip.cz
Popisek: Bohuslav Chalupa, poslanec ANO

Zvláštní - koaliční kolegové se obávají, že jedna nejmenovaná parlamentní strana zneužívá situaci kolem vyšetřovací komise ve svůj prospěch. A pak se dozvím, že pouze ČSSD uvítala naše včerejší usnesení a to i s patřičným komentářem, že by ověřený model "zloděj volá chyťte zloděje"? Tož takto ne. Kolegové, nemohu jinak, ale musím konstatovat, že ČSSD, jak je v poslední době zvykem, bez skrupulí manipuluje s fakty a předkládá občanům značně zkreslený, silně účelový překlad včerejšího usnesení Vyšetřovací komise (jako by to řídil jeden nejmenovaný hejtman). To co ČSSD předvádí, to bohužel pro nás všechny není politika, to je ryzí politikaření tzv. "tradiční" politické strany v přímém přenosu.

Vážení kolegové z ČSSD, pokud mezi některými z Vás zavládla „pohoda“ a uvítali jste naše včerejší usnesení, musím Vám poněkud pokazit náladu a upozornit Vás, že se ve svých závěrech hluboce mýlíte: včerejší usnesení vyšetřovací komise v žádném případě nekonstatuje, že pan Komárek je nedůvěryhodný a že lže – komise pouze konstatovala, zcela korektně a správně, že pan Komárek možná doposud! (též důležité slovo) nepředložil to, čemu se vyšetřovací praxi říká „přímé důkazy“. Důvodů proč tomu tak je, je několik a nebudu je nyní komentovat. Podstatné je ale to, že i určitá suma i tzv. „nepřímých důkazů“ může být nakonec ve svých souvislostech, kontextu a návaznostech natolik zásadní a závažná, že i soudy v obdobných případech a pouze na jejich základě mnohdy rozhodnou o vině (nebo nevině), aniž mají k dispozici onen, nyní některými kolegy tak přehnaně akcentovaný, nicméně pro mne nikoliv zásadní, „přímý důkaz“. 

Odmítám a budu se tím řídit až do konce svého působení ve vyšetřovací komisi, odmítám z celého kontextu informací vytrhávat a posuzovat jednotlivosti,  týkající se aktu provedení reorganizace útvarů s celostátní působností. Celou kauzu budu posuzovat jen a pouze jako celek, jako sumu „nepřímých důkazů“, budu zkoumat vnitřní souvislosti a jejich provázanost, souhru zdánlivě nesouvisejících nicméně skutečně podivuhodných náhod…a mám v hlavě neustále vykřičník – tedy to, že vyšetřuji osoby, které jsou ve svém oboru, oproti mně, špičkoví profesionálové (jak v tom pozitivním, tak samozřejmě i v tom negativním smyslu).

Budu tedy postupovat takovým způsobem, který z mé strany ani na okamžik nesmí zavánět demagogií a účelovostí.

Volně naváži a dovolím si ještě okomentovat další zajímavý „překlad“ jisté informace, tak jak jej včera pro veřejnost uvedla některá media v související kauze pana policejního prezidenta Tuhého.

Tedy nejprve citace pana Tesaříka tak, jak byla uvedena v mediích (např. ECHO): „Můj zdroj jen věděl, že si mají přijít pro tatu“ zaslal Tesařík neznámému muži na telefon s číslem 312.

Veřejnosti předložený, rádoby jednoznačný závěr, odvozený od této citace, tedy, že p. Tesaříka vlastně nikdo nevaroval, ale naopak on sám se někomu neznámému svěřil, že má informace o chystaném zásahu proti „tatovi“, s následným  dovozením pana redaktora, že SMS nemůže sloužit jako důkaz, že k úniku informací vůbec došlo, natož z něho obviňovat policejního šéfa…Toto je dle mého soudu další celkem typický a průhledný trik - neodůvodněné, logiku věci popírající vyslovení soudu nekompetentním (neboť prostě nemůže mít potřebné penzum informací) „soudcem-novinářem“ jehož motivace k takové aktivitě je pro mne tajemstvím.

Jednak pan Tesařík v podstatě doznal, že obdržel od prozatím neznámé osoby (zdroje) „X“ varování, že "tata" je v maléru!!!       Tuto informaci si následně ověřoval!!! u jiné, také prozatím neidentifikované osoby „Y“, a dovolím si nyní i já spekulovat (avšak s pravděpodobností, hraničící s jistotou), že p. Tesařík asi logicky tuto informaci ověřoval u někoho, u koho musel důvodně předpokládat, že je pro potvrzení takové informace jednoznačně relevantní.

Ani jedno ani druhé v pořádku určitě NENÍ....a bude určitě zajímavé zjistit, kdo byla osoba X a kdo byla osoba Y, a tedy i to kdo byla osoba "Z" - tedy kdo měl "na uchu" telefon s identifikovanou SIM kartou, tedy osoba která měla páně Tesaříkovi plnou důvěru při řešení tohoto nezákonného úniku informací.

Jinými slovy, vážení spoluobčané, je ještě velmi brzy na nějaké radostné „hop“, na vyslovování definitivních soudů....ujišťuji vás, že některé členy vyšetřovací komise ještě zdaleka nikdo z vyšetřovaných definitivně "nepřeskočil".

Ing. Bohuslav Chalupa

  • BPP
  • velmi nespokojený občan
  • kontrolní výbor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…