Chmelová (VLASTA): Praha 10 jen touto zakázkou přišla o přibližně 5,2 milionů korun

29.11.2015 16:50

Zastupitelé Koalice VLASTA podali spolu s Nadačním fondem proti korupci trestní oznámení

Chmelová (VLASTA): Praha 10 jen touto zakázkou přišla o přibližně 5,2 milionů korun
Foto: Hans Štembera
Popisek: Renata Chmelová (VLASTA)

Osm opozičních zastupitelů Prahy 10 z Koalice VLASTA (občané Prahy 10, KDU-ČSL a LES s podporou Pirátů) podalo trestní oznámení v souvislosti s rekonstrukcí rekreačního objektu vlastněného společností v majetku městské části. Oznámení učinili s další opoziční zastupitelkou Janou Komrskovou (nez.), Nadačním fondem proti korupci a spolkem Zaostřeno na Desítku.

V letních měsících roku 2014 proběhly rekonstrukce elektroinstalace a rozvodny nízkého napětí Horského hotelu Černá hora, který vlastní společnost PRAHA 10 - Rekreace, a. s. Podle oznamovatelů existuje důvodné podezření, že došlo k předražení zakázky o více než 400 %. Zastupitel Karel Duchek na výjezdním zasedání kontrolního výboru 5. 11. 2015 místním šetřením zjistil, že skutečně provedené práce odpovídají pouze neuvěřitelným třem procentům fakturované ceny.

„Pokud se podezření potvrdí, přišla Městská část Praha 10 jen touto zakázkou o přibližně 5,2 milionů korun. Zdá se ale, že to není všechno. Při kontrole objektu jsme narazili na další nesrovnalosti, které hodláme důsledně prošetřit,“ říká Renata Chmelová, předsedkyně zastupitelského klubu koalice VLASTA a členka kontrolního výboru Zastupitelstva Prahy 10.

Na nesrovnalosti ohledně Horského hotelu upozornila v září veřejnost Jana Komrsková, bývalá členka dozorčí rady společnosti Praha 10 - Majetková, a. s., jejímž prostřednictvím městská část společnost PRAHA 10 - Rekreace, a. s. vlastní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): U nás žijící bojeschopné Ukrajince musíme „motivovat“ k návratu do vlasti

16:05 Kolář (TOP 09): U nás žijící bojeschopné Ukrajince musíme „motivovat“ k návratu do vlasti

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k politice návratů u nás žijících Ukrajinců v branném…