Cihlář (SPO): Škola výhodou a ne privilegiem

06.07.2015 19:18

Škola by měla být pouze výhodou pro získání oprávnění a výkon činnosti a nikoliv nutnou výsadou a přednostním právem, alespoň ne tam, kde nejde o lidský život.

Cihlář (SPO): Škola výhodou a ne privilegiem
Foto: SPO
Popisek: Ing. Jiří Cihlář, místopředseda SPO Libereckého kraje

V dnešní zkorumpované době si lze za peníze koupit a získat cokoliv, třeba i školu i titul a výsadu provádění činnosti. Voláme po trhu a i v tomto případě trh sám určí, kdo je hoden se tou kterou prací uživit a kdo nikoli.

Čím větší nouze o práci, tím větší snaha o ochranu práce profesních skupin. Oprávnění k činnosti lze tak získat pouze pomocí nastavených kritérií rádoby objektivních posuzovatelů, podepřeným i třeba teoretickým testem pro zasvěcené.

Národní umělec Jan Werich na otázku redaktora Jiřího Janouška v knize Rozhovory s Janem Werichem, která společnost je lepší a která horší odpověděl, že lepší je ta společnost, která lidem práci dává a ta společnost, která práci lidem nedává anebo jí jim dokonce bere, je společností špatnou.

Odpovězme si na jednoduché otázky. V jaké době a společnosti to vlastně žijeme my?  Proč ČR zaostává za ostatními vyspělými státy v životní úrovni? Proč životní úroveň v Čechách stagnuje a například na Slovensku, která ještě před 15-ti léty měla životní úroveň nižší, je vyšší než v ČR? Není to špatným zákonodárstvím?  Není to tím, že naše společnost lidem práci nedává a naopak ji jim zákony bere?

Jsem pro liberalizaci podnikání v Čechách, odbourat veškerá ochranářská opatření volných a vázaných činností všude tam, kde to jen jde z hlediska ochrany zdraví a života lidí. Zavést jasné a srozumitelné zákony, které by všem občanům bez rozdílu umožnily se živit tím, co je baví a co umí. 

Ing. Jiří Cihlář, místopředseda SPO Libereckého kraje

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce