Cihlář (SPO): Škola výhodou a ne privilegiem

06.07.2015 19:18

Škola by měla být pouze výhodou pro získání oprávnění a výkon činnosti a nikoliv nutnou výsadou a přednostním právem, alespoň ne tam, kde nejde o lidský život.

Cihlář (SPO): Škola výhodou a ne privilegiem
Foto: SPO
Popisek: Ing. Jiří Cihlář, místopředseda SPO Libereckého kraje

V dnešní zkorumpované době si lze za peníze koupit a získat cokoliv, třeba i školu i titul a výsadu provádění činnosti. Voláme po trhu a i v tomto případě trh sám určí, kdo je hoden se tou kterou prací uživit a kdo nikoli.

Čím větší nouze o práci, tím větší snaha o ochranu práce profesních skupin. Oprávnění k činnosti lze tak získat pouze pomocí nastavených kritérií rádoby objektivních posuzovatelů, podepřeným i třeba teoretickým testem pro zasvěcené.

Národní umělec Jan Werich na otázku redaktora Jiřího Janouška v knize Rozhovory s Janem Werichem, která společnost je lepší a která horší odpověděl, že lepší je ta společnost, která lidem práci dává a ta společnost, která práci lidem nedává anebo jí jim dokonce bere, je společností špatnou.

Odpovězme si na jednoduché otázky. V jaké době a společnosti to vlastně žijeme my?  Proč ČR zaostává za ostatními vyspělými státy v životní úrovni? Proč životní úroveň v Čechách stagnuje a například na Slovensku, která ještě před 15-ti léty měla životní úroveň nižší, je vyšší než v ČR? Není to špatným zákonodárstvím?  Není to tím, že naše společnost lidem práci nedává a naopak ji jim zákony bere?

Jsem pro liberalizaci podnikání v Čechách, odbourat veškerá ochranářská opatření volných a vázaných činností všude tam, kde to jen jde z hlediska ochrany zdraví a života lidí. Zavést jasné a srozumitelné zákony, které by všem občanům bez rozdílu umožnily se živit tím, co je baví a co umí. 

Ing. Jiří Cihlář, místopředseda SPO Libereckého kraje

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hašek (PRO): Věda a výzkum patří pod školství. Ukončete tu šarádu s hledáním ministra

18:14 Hašek (PRO): Věda a výzkum patří pod školství. Ukončete tu šarádu s hledáním ministra

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k hledání nového ministra pro vědu a výzkum.