Crha (ODS): Na Zborovcích mohou lidé využít více než stovku parkovacích míst

20.12.2019 19:58

Předčasný vánoční dárek si město připravilo pro obyvatele sídliště Zborovce. Od pátku 20. prosince mohou místní po téměř čtyřměsíčních opravách využívat nově zrekonstruovanou Kamnářskou ulici.

Crha (ODS): Na Zborovcích mohou lidé využít více než stovku parkovacích míst
Foto: Blansko.cz
Popisek: Blansko

„Rekonstrukce se týkala Kamnářské ulice v celkové délce 220 metrů, opravila se vozovka, chodníky, veřejné osvětlení, součástí stavby byly gabionové zídky ale také nový vodovod a plynovod,“ vyjmenoval Jiří Svoboda z odboru investičního a územního rozvoje, který měl stavbu na starosti.

„Součástí je také více než sto parkovacích míst, včetně míst pro vozíčkáře a motocyklisty, to je téměř dvojnásobek původního počtu,“ dodal.

Kamnářská ulice se zatím pro veřejnost otevřela v režimu stavby, kolaudovat se bude až na jaře roku 2020, kdy dělníci dokončí terénní a sadové úpravy. „Nechtěli jsme se zpřístupněním čekat až na úplné dokončení a kolaudaci, prioritní bylo, aby lidé mohli opravené plochy využívat co nejdříve,“ vysvětlil zpřístupnění v režimu „procházíte a projíždíte stavbou“ starosta města Jiří Crha (ODS).

Oprava Kamnářské ulice je součástí projetku regenerace sídliště Zborovce II. etapa, město za ni zaplatí více než 18 milionů korun, 6 milionů korun se podařilo získat ze Státního fondu rozvoje bydlení.

Regenerace sídliště Zborovce odstartovala v roce 2018, město v loňském roce dokončilo I. etapu, v rámci níž opravilo Krajní ulici a okolí bytových domů na ulici Krajní 2 a 4 a také Okružní 1.

Regenerace by měla pokračovat v příštím roce i III. etapou, s ní počítá nový rozpočet na rok 2020, který zastupitelé odsouhlasili na svém prosincovém jednání. „V roce 2020 se chceme zaměřit na vnitroblok ulic Kamnářská, Cihlářská a Okružní, nové chodníky i komunikace, mobiliář, osvětlení, přibýt by měla zeleň i herní prvky,“ vyjmenoval starosta s tím, že město se na rekonstrukci pokusí znovu získat dotaci ze Státního fondu rozvoje bydlení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…