Crha (ODS): Obchvat Slatiny má zelenou

11.02.2023 6:34

Brněnská Slatina se dočká silničního obchvatu. Investiční záměr odsouhlasila ve středu 8. února 2023 krajská rada. Celý projekt, který přijde kraj na 300 milionů korun (včetně DPH), bude mít na starosti krajská správa a údržba silnic.

Crha (ODS): Obchvat Slatiny má zelenou
Foto: archiv
Popisek: Lídr jihomoravské ODS Jiří Crha

O stavbu obchvatu Jihomoravský kraj usiluje už více než deset let. Původní záměr přimknutého obchvatu zastavila problematika finančně a technicky neúměrného řešení odvodnění silnice. I proto kraj odstoupil od původního záměru a zvolil jeho odsunutou verzi.

„Přes křižovatku ulic Matlachova, Krejčího a Šlapanická a samotnou ulicí Krejčího každý den projedou desítky tisíc aut - podle údajů z roku 2020 průměrně 15 tisíc vozidel denně. Silný dopravní provoz má negativní dopady na život obyvatel Slatiny i na průjezdnost komunikací. Našim záměrem je přeložit průtah Slatiny silnicí III/15283 do nového obchvatu mezi ulicemi Hviezdoslavova - Šlapanická - Evropská,“ konstatuje krajský radní pro oblast dopravy Jiří Crha. Jak následně dodává, stavba bude zřejmě provedena na etapy. „Zejména z důvodů finančních je možno stavbu o předpokládané délce 2,8 kilometru rozdělit až na tři postupné etapy. Přitom každá z nich bude přínosem pro zlepšení stavu automobilové dopravy v uvedených místech,“ konstatuje Jiří Crha. Obchvat Slatiny by mohl začít sloužit v roce 2030.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Jurečka v kostce

8:19 Mašek (ANO): Jurečka v kostce

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důchodově reformě ministra Jurečky