Cvalín (KSČM): Premiér ukrajinské vlády a jeho nacistické pohledy na dějiny

11.01.2015 14:39

Předseda ukrajinské vlády Jaceňuk v rozhovoru pro německou veřejnoprávní stanici ARD v předvečer své berlínské návštěvy řekl: “Všichni si můžeme vzpomenout na sovětskou invazi na Ukrajinu a do Německa“.

Cvalín (KSČM): Premiér ukrajinské vlády a jeho nacistické pohledy na dějiny
Foto: Archiv PC
Popisek: Petr Cvalín

Arsenij Jaceňuk tím měl na mysli konec 2.světové války, kdy Rudá armáda osvobozovala porobené země z rukou nacistů. A proto je velmi podivné, že takováto slova a myšlenky Arsenije Jaceňuka toleruje nejen Evropská unie, ale i Vláda České republiky. Vždyť my Češi jsme za druhé světové války bojovali po boku Rudé armády, která bojovala proti lidem, se stejnými myšlenkovými pochodovy a názory, jako má dnes Jaceňuk. Vzpomeňme si na to, jak například předseda ukrajinské vlády Jaceňuk označil obyvatele východní Ukrajiny. Tyto obyvatele označil za podlidi. Stejně tak, jako kdysi němečtí nacisté.

Proč dnes Vláda České republiky podporuje ukrajinskou vládu, jejíž předseda se nebezpečně ideově ztotožňuje s pohlaváry Třetí říše? Proč česká vláda neodsoudí taktéž pochody ukrajinské krajní pravice? Pravice, jejíž vliv stále narůstá a která uskutečňuje demonstrativní pochody za Stepana Banderu, jehož muži mají na svědomí mnoho mrtvých Židů, Poláků, Sovětů a hlavně i českých pohraničníků při bojích na československých hranicích po skončení druhé světové války?

To opravdu naše vláda ztratila veškerou morální čest? Vláda České republiky chce být součástí toho, že se budou přepisovat dějiny podle toho, jak se to komu bude hodit? Vždyť my Češi bychom neměli zapomínat na to, že Kyjev byl osvobozen i za pomoci československých jednotek, které bojovaly po boku právě Rudé armády.

Naši českoslovenští vojáci ve druhé světové válce bojovali a umírali kvůli podobným lidem, které teď podporuje Vláda České republiky na Ukrajině.

Arsenij Jaceňuk v rozhovoru pro německou veřejnoprávní stanici ARD- http://www.tagesschau.de/ausland/ukraine-jazenjuk-101.html

Petr Cvalín, člen okresního výboru KSČM v Domažlicích

Petr Cvalín

  • BPP
  • https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: KSČM

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Kuba: Až se v prosinci otevře dálnice, budou moci Budějčáci užívat i novou komunikaci

12:06 Hejtman Kuba: Až se v prosinci otevře dálnice, budou moci Budějčáci užívat i novou komunikaci

Slavnostním poklepem na základní kámen byla v úterý 23. dubna 2024 zahájena 6. etapa výstavby zanádr…