Derner (KDU-ČSL): Pracovníci v sociálních službách dostanou mimořádné odměny

31.07.2020 15:18

Více než 43 milionů korun rozdělí Královéhradecký kraj mezi zaměstnance svých sociálních zařízení v souvislosti s výkonem povolání v době epidemie koronaviru.

Derner (KDU-ČSL): Pracovníci v sociálních službách dostanou mimořádné odměny
Foto: derner.cz
Popisek: Vladimír Derner

Tuto částku kraj obdržel od Ministerstva práce a sociálních věcí ČR v rámci mimořádné dotace.

„Finanční prostředky jsme již obdrželi a jednotlivým sociálním zařízením je odešleme počátkem srpna. Tuto mimořádnou odměnu si pracovníci v sociálních službách za své nasazení plně zaslouží,“ říká náměstek hejtmana Vladimír Derner odpovědný za oblast sociálních věcí.

Dotační prostředky rozdělilo Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR v rámci dotačního programu vyhlášeného v květnu letošního roku. V současné době je vyhlášen i dotační program Ministerstva zdravotnictví ČR poskytující finanční prostředky na odměny pro zdravotní sestry v sociálních službách. Tyto finanční prostředky budou vypláceny v říjnu 2020.

Odměny si rozdělí pracovníci 24 krajských zařízení. Jsou to Barevné domky Hajnice, Domečky Rychnov nad Kněžnou, Domov bez bariér, Domov Dědina, Domov Dolní zámek, Domov důchodců Albrechtice nad Orlicí, Domov důchodců Borohrádek, Domov důchodců Černožice, Domov důchodců Dvůr Králové nad Labem, Domov důchodců Humburky, Domov důchodců Lampertice, Domov důchodců Malá Čermná, Domov důchodců Náchod, Domov důchodců Police nad Metují, Domov důchodců Tmavý Důl, Domov na Stříbrném vrchu, Domov pro seniory Pilníkov, Domov pro seniory Vrchlabí, Domov sociálních služeb Chotělice, Domov sociálních služeb Skřivany, Domov U Biřičky, Domov V Podzámčí, Domovy Na Třešňovce, Ústav sociální péče pro mládež Kvasiny.

Poskytovatelé služeb nezřizovaných Královéhradeckým kraje obdrží dotační prostředky přímo od Ministerstva práce a sociálních věcí ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): U nás žijící bojeschopné Ukrajince musíme „motivovat“ k návratu do vlasti

16:05 Kolář (TOP 09): U nás žijící bojeschopné Ukrajince musíme „motivovat“ k návratu do vlasti

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k politice návratů u nás žijících Ukrajinců v branném…