Dienstbier: Musíme připomínat hrůzy, kterých se dopouštěl člověk na člověku

07.03.2015 7:32

V pondělí 9. března 2015 se ministr pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu Jiří Dienstbier zúčastní slavnostního odhalení sochy „Brána nenávratna“ před nádražím Bubny v Praze. Socha Aleše Veselého připomíná deportaci českých židů do koncentračních táborů během druhé světové války. Ministr se vyjádřil k plánované proměně nádraží Bubny v prostor věnovaný dialogu o šoa: Akce se uskuteční jako vzpomínka na noc z 8. na 9. března 1944, kdy došlo v koncentračním táboře v Osvětimi k vyvraždění takřka 4000 vězňů z „terezínského rodinného tábora“.

Dienstbier: Musíme připomínat hrůzy, kterých se dopouštěl člověk na člověku
Foto: archiv
Popisek: Jiří Dientsbier ml.

Je třeba si stále připomínat hrůzy, kterých se dopouštěl člověk na člověku během druhé světové války. Dnes se zdá takřka nemyslitelné, že před pár desetiletími docházelo k masovému vyvražďování obyvatel naší země na základě víry, rasy nebo sexuální orientace.

Přestože ta doba není příliš vzdálena. Neměli bychom zapomínat, čeho všeho jsme byli jako lidé v minulosti schopni. Socha Aleše Veselého nám může být připomínkou a zároveň varováním.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

12:12 Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

Udržitelnější výrobky, které bude možné po rozbití opravit, a až doslouží, dočkají se recyklace. To …