Dolínek (ČSSD): Možná Pražané změní dopravní zvyky. Pracujeme mezinárodně

17.03.2015 19:03

Praha se přihlašuje do mezinárodního projektu SWITCH. Přihlášku Hlavního města Prahy do mezinárodního projektu SWITCH na podporu udržitelné městské mobility, který je finančně podpořen Evropskou unií, schválila dnes městská rada. Podepsáním přihlášky a „Závazku k účasti na projektu“ pověřila náměstka primátorky hl. m. Prahy Petra Dolínka, který k tomu uvedl:

Dolínek (ČSSD): Možná Pražané změní dopravní zvyky. Pracujeme mezinárodně
Foto: archiv
Popisek: Petr Dolínek ČSSD

Projekt vede vídeňská University of Natural Resources and Life Sciences, která zpracovává informace od pěti evropských měst a dalších výzkumných institucí a je připravena tyto informace zprostředkovat jiným městům -  tzv. Follower Cities. A Praze byla nabídnuta možnost zapojit se do projektu jako jedno z těchto Follower Cities.

Praha tak může získat mimo jiné významnou podporu při realizaci kampaně cílené na snížení negativních dopadů způsobených automobilovou dopravou ve městě.

Předpokládáme, že by to mohla být kampaň zaměřená na změnu dopravního chování, s podporou přinejmenším jednoho dalšího účastníka projektu SWITCH. Mohl by to být některý z těchto účastníků projektu – město Gdaňsk, londýnská čtvrť Hounslow nebo město San Sebastian.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Petr Dolínek

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profant (Piráti): V sobotu si Česko připsalo další obrovský úspěch

6:04 Profant (Piráti): V sobotu si Česko připsalo další obrovský úspěch

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k úspěchu v USA.