Dolínek (ČSSD): Plány radní Vorlíčkové s Domovem mládeže jsme zarazili

12.09.2014 8:50

ČSSD se dnes podařilo zachránit Domov mládeže a školní jídelnu na Praze 9 v Lovosické ulici. TOP 09 se totiž pokusila vyvést tento majetek z vlastnictví hl. m. Prahy, čímž by vážně ohrozila další existenci Domova.

Dolínek (ČSSD): Plány radní Vorlíčkové s Domovem mládeže jsme zarazili
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

„Jednalo se o opakovaný pokus radní Vorlíčkové a Prahy 9 vyvést tento domov z majetku hlavního města, evidentně na nátlak spřízněných developerů, kterým by lukrativní pozemky a budova hodily k vlastním projektům,“ řekl Petr Dolínek. ČSSD navrhla tento bod vyřadit z programu jednání a zastupitelstvo tento návrh odhlasovalo.

„Pokud by se radní Vorlíčkové podařilo vyvést tento Domov z vlastnictví hl. m. Prahy do správy MČ Praha 9, nikdo neví, z čeho by nadále byla financována jeho činnost a jak by byla zabezpečen chod domova, který slouží k ubytování středoškolákům, vysokoškolákům a studentům konzervatoře,“ řekl Petr Dolínek, kandidát do zastupitelstva hlavního města Prahy za ČSSD.

Před jednáním zastupitelstva převzal Petr Dolínek petici studentů a zaměstnanců Domova mládeže, která požadovala zachování domova v majetku hlavního města.  Jejich petice tak byla vyslyšena v řádu několika hodin.

relatedarticles title="Psali jsme:" tag="komunální volby" count="5" /}

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…