Dryml: Hospodaření ve zdravotnictví není otázkou počtu pracovníků

18.08.2014 20:58

Senátor MUDr. Vladimír Dryml je skeptický vůči rozhodnutí o zdvojnásobení počtu zaměstnanců v oblasti kontroly nad hospodařením ve zdravotnictví. Ze současných 80 pracovních míst by vláda ráda přijala dalších 77 pracovníků, což by rozpočet Ministerstva zdravotnictví stálo až 30 miliónů korun.

Dryml: Hospodaření ve zdravotnictví není otázkou počtu pracovníků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vladimír Dryml

„Velmi rád bych zdůraznil, že všude ve světě je normální vyměnit vedoucí zaměstnance za jiné, pokud nejsou schopni dohlédnout na zadanou práci – v tomto případě kontrolu nad podezřelými finančními transakcemi ve zdravotnictví. Přijetí obrovského počtu pracovníků problém neřeší, spíše ještě znepřehlední situaci v zaměstnaneckých vztazích a míře odpovědnosti konkrétních vedoucích. Dosavadní systém bude zatížen o další byrokracii, vláda dosáhne pouze výsledku, že se budou několik let všichni zaškolovat do nově nastaveného systému, což bude financováno z rozpočtu zdravotnictví, které by mohlo využít peníze mnohem efektivněji. Ministr by měl raději investovat miliony na zlepšení zdravotnické legislativy, zaplevelené Hegrovými nesmysly a konečně už začít něco dělat se zcela zničeným systémem vzdělávání lékařů, a především zdravotních sester“, myslí si senátor Vladimír Dryml, který je zároveň sám ředitelem Česko-německé horské nemocnice ve Vrchlabí.

 „Ministr zdravotnictví Němeček bohužel opět potvrdil, že nechápe současné největší problémy českého zdravotnictví a společně s ministrem financí Babišem neumí spolupracovat na zlepšení finančních podmínek pro české zdravotnictví“, uzavírá senátor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vladimír Dryml

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…