Dvořák (SPO): O Zeleném bolševismu v Praze....zadarmo to nebude

24.11.2016 21:36

Dovolím si vypůjčit známé fráze, abych uvedl tento článek, který nemohu nevěnovat opět ničemu jinému, než diletantismu, nekompetentnosti (a možná i korupci), kterou Zelení tak hojně provozují svým dílem při řízení věcí veřejných v hlavním městě Praze. Rozmáhá se nám tu takový nešvar, ošklivá věc. Strašák Zeleného bolševismu obchází Prahou.

Dvořák (SPO): O Zeleném bolševismu v Praze....zadarmo to nebude
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Dvořák (SPO)

V únoru 1948 lidové milice a KSČ, vedeny komunistickou ideologií o jediné cestě a pravdě k životu blaženému, obsadily továrny, znárodnily soukromý majetek a započaly hon na čarodějnice. Asi každý má povědomí o tom, co byl Vítězný únor. Velký únor Zelené inspiroval natolik, že tyto principy započali, bez bázně a hany, aplikovat v hlavním městě Praze – konkrétně v rámci svých gescí nad územním plánem. Nelze to označit jinak než (viz. má interpelace na Zastupitelstvu hl. m. Prahy) Zelený bolševismus. Ještě než nabídnu konkrétní příklad praktikovaného Zeleného bolševismu, chci zdůraznit, že celkově mi jednání Zelených připomíná ranné komunistické manýry. Burcují veřejnost, protože jejich program neuspěl, poškozují cizí majetek, protože se jim nelíbí kdo si jej koupil – pronajal, dehonestují symboly republiky a státnosti, protože se jim nelíbí, kdo byl zvolen. Porušují zákony a Ústavu, protože to je pro ně představa svobody – zelené svobody. A hlavně, praktikují vyvlastňování. Jak ?

Zkuste si představit, že máte velké štěstí a zdědíte stavební pozemek v Praze, na kterém můžete (má chrakter čístě obytné zástavby) a chcete stavět (například bytový dům). Ale najednou zjistíte, že na magistrátu hlavního města Prahy byla započata změna územního plánu, jejímž konečným cílem je udělat z Vaší stavební parcely pozemek pro parkovou zeleň. Nikdo Vás neoslovil, neinformoval, a to, že se to děje, bez Vašeho vědomí a souhlasu, jste zjistil vlastně náhodou. Jinými slovy, je Vám vyvlastňován pozemek (rozhodně jeho hodnota - bez náhrady) a Vy nemáte šanci tomu zabránit. To dělají Zelení v Radě hl. m. Prahy. Základní princip nedotknutelnosti soukromého majetku je Zeleným tímto naprosto ukraden. Tak je to buď Zelený bolševismus nebo naprostá právní ignorance a nekompetence. Nebo možná výpalné – korupce ?

Na mou otázku, kolik takových změn územního plánu se konkrétně na území Prahy realizuje a zda existuje k tomuto procesu souhlas vlastníka, zelená náměstkyně primátorky, Petra Kolínská, odpověděla, že si to můžu najít na webu (na webu samozřejmě vlastníka respektive jeho souhlas či nesouhlas s pořízením změny nenajdete). Jednání Zelených je neuvěřitelné. A nebo jinak – to je podstata Zelených? Zelená ideologie je víc než právo, víc než Ústava ČR? A co dál ?

Dál Vám nezbude nic jiného, než se obrátit na správní soud. Ten pravděpodobně zruší celý proces takto provedené změny, zneplatní ji a Vy získáte zpět bonitu svého pozemku. Pak podáte žalobu ohledně náhrady škody, ušlého zisku a opět pravděpodobně uspějete. Takže možná spíš na celém procesu vyděláte. Kdo ale prodělá, je hlavní město Praha, jenž bude muset tyto náhrady zaplatit. A nová nebo další politická reprezentace to pravděpodobně bude soudně vymáhat po všech, kteří hlasovali pro tyto změny. Takže o co tady doopravdy jde ?

Tak je to buď Zelený bolševismus nebo...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ženíšek (TOP 09): Rusko je Říše zla, která musí být poražena

4:32 Ženíšek (TOP 09): Rusko je Říše zla, která musí být poražena

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Rusku.