FIlip (KSČM): Výsledek potvrdil, že byrokraté zcela ztratili kontakt s potřebami lidí

24.06.2016 14:35

Vyjádření k brexitu:

FIlip (KSČM): Výsledek potvrdil, že byrokraté zcela ztratili kontakt s potřebami lidí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vojtěch Filip

Výsledek referenda ve Velké Británii, který rozhodl o odchodu z Evropské unie, je vyjádřením svobodné vůle občanů  a je ho potřeba respektovat. Pro "Odejít" se vyjádřila dostatečně silná většina. Jasně to ukazuje, že vůle vlád jednotlivých zemí nemusí být shodná s vůlí jejich občanů a zejména ne s rozhodováním byrokratů, kteří zcela ztratili kontakt s potřebami lidí.

Potvrzuje to stanovisko KSČM, že všechny zvlášť závažné kroky,  které nejsou s lidmi řádně prodiskutovány a které nevezmou lidé za své, nemají potřebnou legitimitu a tedy ani stabilitu. To je skutečné varování pro vlády, které chtějí zejména na mezinárodně politické úrovni zavázat své občany k povinnostem mimo jejich bytostné zájmy.  Pro občany České republiky bude jistě velmi zajímavé, jaké dopady jak pozitivní, tak negativní takové rozhodnutí bude mít pro život lidí ve Velké Británii.

Jsem také přesvědčen, že to naše občany povede k jejich větší ochotě si nenechat vnutit vše, co přemíra byrokracie vnucuje do jejich života a budou i více kontrolovat politické strany, aby plnily volební sliby a nepřistupovaly na závazky, ke kterým nemají legitimní mandát lidu.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

4:31 KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

Ministerstvo práce a sociálních věcí vedené zemědělcem Marianem Jurečkou plánuje od příštího roku sj…