Ferjenčík (Piráti): Soud mi dal za pravdu, spojovat parcelu v Čakovicích s Karlem Březinou smím

25.05.2017 15:10

Soud mi dal za pravdu ve sporu se společností Property Trust, která mě žalovala za to, že jsem na výboru pro územní rozvoj uvedl, že změny 2901 a 2852 podle mého názoru souvisejí s aktivitami Karla Březiny v kauze úplatného soudce Havlína.

Ferjenčík (Piráti): Soud mi dal za pravdu, spojovat parcelu v Čakovicích s Karlem Březinou smím
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda Pirátů Mikuláš Ferjenčík, lídr pardubického kraje

Městský soud v Praze dnes žalobu společnosti Property Trust v plném rozsahu zamítl.

V říjnu loňského roku jsem na výboru pro územní plánování uvedl, že jsem proti změnám územního plánu číslo 2901 a 2852, protože se domnívám, že souvisejí s kauzou úplatného soudce Havlína a Karla Březiny. Řekl jsem to až po hlasování o změně 2901 a v době, kdy byla změna 2852 přerušená.

Společnost Property Trust, která vlastní část předmětných pozemků, mě následně zažalovala za poškození svého dobrého jména, přestože jsem ji vůbec nezmínil.

Dnes to bylo u soudu, kam přišlo několik zástupců médií, kteří se o tom dozvěděli zřejmě z vývěsky soudu. Soudkyně žalobu v plném rozsahu zamítla. Myslím, že společnost Property Trust tímto svému dobrému jménu hodně pomohla.

Mám z toho velkou radost, soudkyně se postavila za svobodu projevu zastupitelů s tím, že o změnách územního plánu je potřeba diskutovat bez toho, aby měl člověk neustálou obavu z možných žalob majitelů pozemků.

Dvojnásobnou radost mám z toho, že zastupitelstvo obě tyto změny, na které například nestačila kapacita čističek odpadních vod a podle mého názoru porušovaly i paragraf 55 stavebního zákona, zamítlo, přestože výbor na mou poznámku nijak nereagoval a změnu 2852 doporučoval schválit.

Spravedlnost u nás stále jakž takž funguje!

Mikuláš Ferjenčík, zastupitel za Piráty v Praze

Mikuláš Ferjenčík

  • Piráti
  • Právě jsem se vrátil z Parlamentu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): My že podněcujeme protiukrajinské nálady? Tím, že chceme mír?

6:16 Mašek (ANO): My že podněcujeme protiukrajinské nálady? Tím, že chceme mír?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům prezidenta Pavla.