Fiala (ODS): Naše školství nepotřebuje revoluční reformy

03.06.2017 22:01

Komentář na sociální síti Facebook:

Fiala (ODS): Naše školství nepotřebuje revoluční reformy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala

Naše školství nepotřebuje žádné revoluční reformy, žádné nesmyslné vyhlášky jako je ta pamlsková, žádné škodlivé experimenty jako nerozumně široká inkluze, žádné zbytečné prodlužování studia na úkor obsahu a vymýšlení nových pseudooborů, jen aby mohlo mít co nejvíc lidí na vizitce alespoň nějaký titul. Potřebujeme kvalitní a dobře zaplacené učitele.

Potřebujeme školy, kde se bude hlavně učit. A především si musíme ujasnit: co vlastně mají znát a umět naše děti? Podobné argumentyty zaznívaly na včerejší diskusi o školství, kterou v pražském Divadle Perštýn pořádal think-tank Pravý břeh.

Spolu se mnou na ní vystoupili expert ODS pro školství Václav Klaus ml. a historik a univerzitní profesor Jiří Hanuš. Děkuji všem, kteří i v horkém dni přišli, za jejich účast a zajímavé názory.

A těším se na další podobné debaty, ta nejbližší se koná již v pondělí 12. června v brněnském Semilasse a bude o (ne)svobodě médií.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

6:03 Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

Kdo nás osvobodil? A komu to nemáme zapomenout? Snad nám ministryně Černochová napoví!