Fiala (ODS): Odvolávat se na předešlé vlády vám nepomůže. Teď je to na vás

04.02.2014 17:22

Projev na 6. schůzi Poslanecké sněmovny dne 4. 2. 2014.

Fiala (ODS): Odvolávat se na předešlé vlády vám nepomůže. Teď je to na vás
Foto: Hans Štembera
Popisek: Čerstvě zvolený předseda ODS Petr Fiala

Vážený pane předsedo, dámy a pánové, já bych chtěl jenom paní ministryni Válkové říci, že my vůbec nezpochybňujeme legitimitu vlády, ani se ji nesnažíme narušit, ba právě naopak. My jsme rádi, že je politická vláda, snažíme se ve vašem zájmu vaši legitimitu posílit a snažíme se vám navrhnout, abyste nepřijímali legislativní návrhy, které předložila vláda, která se netěšila takovému mandátu, jaký máte nebo budete mít vy.

Takže ta situace je zcela opačná. My vaši legitimitu nijak nezpochybňujeme.

A panu poslanci Zlatuškovi prostřednictvím pana předsedajícího bych chtěl říct, že za prvé já jsem nesouhlasil s tím, že se pan ministr Štys odvolával na nějaký můj podpis nebo na nějakou mou dohodu. Ani jsem s tím souhlasit nemohl, protože v době, kdy tady působila Rusnokova vláda, tak jsem nebyl ani poslancem ani v žádné jiné funkci. Ale to, co chci říct na závěr, je to nejpodstatnější. Jestliže kluci rozbijí okno, tak jim těžko pomůže, že budou říkat, že před rokem to okno rozbil někdo jiný. A já si myslím, že odvolávat se neustále na to, co dělala Nečasova vláda a co dělaly vlády předtím, vám nepomůže. Teď jste ve vládě vy a vy nesete politickou odpovědnost a z toho se nemůžete vyvléknout poukazem na to, co se dělo někdy v minulosti. (Potlesk poslanců ODS.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PSP ČR

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

23:07 Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…