Fiala (ODS): Pane premiére, přestaňte přemýšlet o marketingu, pojďte řešit problémy

09.01.2020 18:33

Komentář na facebookovém profilu ke změnám stavebního zákona.

Fiala (ODS): Pane premiére, přestaňte přemýšlet o marketingu, pojďte řešit problémy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala

Paní ministryně Dostálová v ČT oznámila, že premiér "vyslyšel mou prosbu na prodloužení lhůty pro dopracování připomínek" k návrhu nového stavebního zákona. A je to tady. Když jsem začátkem prosince vyzval premiéra v Otázkách Václava Moravce, aby se tomuto špatně připravenému zákonu pořádně věnoval, tak se přiznal, že ho ani nečetl (ačkoli jsme byli pozváni do debaty s tím, že o tomto zákoně budeme diskutovat). Uplynul více než měsíc a důsledkem jeho zcela laxního přístupu je, že tu máme další odklad jednoho z nejpalčivějších problémů naší země. Zatím o čtvrt roku.

Opakovaně vyzývám předsedu vlády: Přestaňte s marketingem, řešte problém! Ve stejných OVM jsem navrhl: Pokud chcete zrušit superhrubou mzdu, ODS to podpoří a do roka může být superhrubá mzda zrušena. Tento týden jsem navrhl: Pokud chcete pohnout s dostupností bytů, zrušte daň z nemovitosti (a zapomeňte, že to navrhuje ODS, pokud vám to tak vadí). Dnes říkám: Pokud chcete řešit stavební zákon, přestaňte snít o dalším centralizovaném superúřadu a my jsme připraveni poskytnout odbornou pomoc a politickou podporu. Pane premiére, přestaňte přemýšlet o marketingu, pojďte řešit problémy!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Jurečka v kostce

8:19 Mašek (ANO): Jurečka v kostce

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důchodově reformě ministra Jurečky