Fiala (ODS): Volby už budou rozhodovat zprávy z bulvárních rubrik?

26.02.2019 4:33

Komentář na facebookovém profilu na téma dalšího směřování strany

Fiala (ODS): Volby už budou rozhodovat zprávy z bulvárních rubrik?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Fiala

Všiml jsem si, že se část diskutujících na sociálních sítích od včerejška vášnivě věnuje účasti osob na oslavě narozenin. Chci říct, že jsem pozvánku dostal, ale protože se s oslavencem znám osobně málo, považoval jsem za dostatečné zdvořile se omluvit.

Kdybych měl nějaký osobní důvod tam jít, tak bych možná dokázal nějak pochopit, pokud by na základě mé účasti někdo zvažoval, jestli mi dá nebo nedá "kroužek" na kandidátce v příštích volbách. Ačkoli i to se mi zdá málo racionální.

Ale nechce se mi věřit, že by někdo mohl uvažovat o změně své preference pro politickou stranu, kterou dnes vedu. Byli bychom na tom strašně špatně - a jen by se tím potvrzovaly názory těch nejhorších politických cyniků, že na obsahu politiky již dnes záleží ze všeho nejméně. A volby už budou rozhodovat zprávy z bulvárních rubrik a čistý marketing, včetně příkazů, co si mám obléknout, jak se mám usmát, koho ze známých mám zapírat a s kým se naopak nechat fotit.

To by byl konec takové politiky, které chci vrátit smysl.
Už do budoucí vlády bych za ODS chtěl poslat lidi, u kterých bude záruka, že neuhnou v zásadních otázkách, jako jsou nízké a jednoduché daně.
Už do budoucí vlády bych za ODS chtěl poslat lidi, u kterých bude záruka, že prosadí snížení byrokracie - a to jak zjednodušení a zrušení zbytečných agend, tak i snižování počtu úředníků.
Už do budoucí vlády bych za ODS chtěl poslat lidi, u kterých bude záruka, že připraví a prosadí za širší podpory takovou penzijní reformu, která zajistí lepší a stabilnější penze pro dnešní čtyřicátníky a mladší. Aby se nestalo, že i nízké důchody budou za patnáct let představovat fiskální problém.

Už do budoucí vlády bych za ODS chtěl poslat lidi, u kterých bude záruka, že si budou ctít občanské svobody včetně svobody slova a nezávislosti médií. Kteří ale nebudou dělat svou politiku jako marketingový projekt. Budou pevní a nebudou se bát čelit antikampaním a bulvarizaci politiky.

Už do budoucí vlády bych za ODS chtěl poslat dost lidí na to, aby dosáhli výsledků, díky kterým bude obnovena důvěra ve vládu na dlouhou dobu, protože pomůžeme vrátit Českou republiku mezi deset nejúspěšnějších zemí světa. Tedy do pozice, ve které jsme již jednou byli, dokud nás nezastavil rok 1948, jehož politicky tragický den si dnes připomínáme.

Toto je moje cesta jako lídra ODS, toto je moje nabídka a z této cesty se nenechám odradit - ani z ní nesejdeme.

Bojujeme na každé schůzi v Poslanecké sněmovně a v krátkém čase postupně představíme komplexní reformy v oblastech, kde Babiš pouze řeční a slibuje, kde namísto politiky přichází jeden marketingový projekt za druhým.

Nevím jak vás, ale mě zajímá toto.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.