Fiala (Úsvit): Kam půjdou lidé, pod most?

12.02.2014 13:58

Projev na 6. schůzi Poslanecké sněmovny dne 12. 2. 2014.

Fiala (Úsvit): Kam půjdou lidé, pod most?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radim Fiala

Vážený pane předsedo, kolegyně, kolegové. Velmi krátce prostřednictvím pana předsedajícího chci zareagovat na to, co tady řekla paní ministryně. Jsem rád, že se všichni shodujeme na tom, že je to problematika, která nás velmi tíží. Jsem rád, že všichni vnímáme to, že tady vznikají gheta lidí, kteří svou kriminalitou obtěžují své okolí. Jsem rád, že vnímáme to, že je potřeba zlepšit sociální situaci lidí, kteří bydlí v takových bytech a ubytovnách. A také jsem rád, že tady padlo naprosto jasně a zřetelně od osoby nejkompetentnější, že nás to stojí víc a víc peněz, našich peněz, peněz daňových poplatníků. To znamená, že se myslím všichni shodneme na tom, že s touto situací musíme něco dělat, a že ji musíme řešit. Jestli ten náš návrh přispěje k tomu, že se ta situace bude řešit, tak je to přesně to, co jsme chtěli.

Jen chci v závěru toho svého vystoupení upozornit na jednu věc. Ten vládní návrh, který se tady skloňoval, vládní návrh minulé vlády pana premiéra Rusnoka má v sobě jednu věc. Má v sobě jednu podmínku, že to bydlení bude časově omezeno, a já si teď přesně nepamatuji, jestli na půl roku nebo na rok. Ono to vypadá velmi dobře. Ekonomicky velmi dobře. To znamená, lidé pozor, sežeňte se do určité doby nějaké bydlení, jinak budete mít problém. Ale těch lidí už jsou desítky tisíc, a já si myslím, že to je věc, kterou takhle nemůžeme pojmout. Nemůžeme ji takhle brát, protože kam ti lidé potom půjdou? Půjdou pod most nebo kam půjdou? Já myslím, že bychom si zadělali na další problém. A na tuto podmínku, která v tom vládním návrhu byla, chci upozornit, a chci upozornit paní ministryni prostřednictvím pana předsedajícího, že asi tohle není úplně to nejlepší řešení, a v návrhu zákona hnutí Úsvit (Předsedající upozorňuje na čas.) taková podmínka vůbec není. Děkuji.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PSP ČR

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.