Filip (KSČM): Následek mnichovské zrady je uměle posílán do zapomnění

14.03.2023 4:31 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ohrožení suverenity České republiky

Filip (KSČM): Následek mnichovské zrady je uměle posílán do zapomnění
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vojtěch Filip

15. březen 1939 Následek mnichovské zrady, který měl katastrofální dopad, je teď uměle posílán do zapomnění. Ale pravda je ta, že naše Česká republika 84 let poté, je ve stejném ohrožení! Nejde jen o můj názor, dokonce bych řekl, že v ohrožení ještě větším než tenkrát.

Proč? Protože v březnu 1939 byla většina národa v odporu proti nacistickým okupantům pevně semknuta. Dnes naopak pořád ještě značná část veřejnosti nacionalismus, ale i nacismus, v jeho nové podobě různých "Banderparty", nejen toleruje, ale dokonce po něm volá. A to už jsem napsal, že jde nepochybně o trestný čin podle §404 trestního zákoníku.

Je v podstatě lhostejno, zda to volání je vědomé či nevědomé, resp. zda si někteří lidé tady uvědomují či neuvědomují následky. Ty pobřeznové před 84 lety byly pro českou zemi tragické. Tři sta šedesát tisíc vlastenců položilo své životy v různých formách boje proti Hitlerovu Německu. Jejich odkaz je dnes uměle odesílán do zapomenutí. Nepřipomíná se. Zmizel ze školních dějepisných osnov. Pomníky a památníky padlých hlodá zub času. Snad aby si nyní jejich potomci netroufali připomínat, že jejich děda, praděda, strýc, prastrýc.. zemřeli rukou nacistických vrahů, pro něž byli naši předci Tschechische Schweine a s nimiž Třetí říše do budoucna vesměs nepočítala. Jinými slovy - hodlala je vyvraždit. Že se to nepovede, o tom se více méně rozhodlo už u Stalingradu. A dovršilo vztyčením sovětské vlajky nad Reichstagem 2. května 1945 - po dobytí Berlína.

Hrůzou jsem skoro oněměl, když jsem nedávno četl od jakéhosi vysokoškolského studenta, že kdyby nás prý Rudá armáda neosvobodila, nemuseli jsme 40 let žít pod sovětským terorem a dneska bychom se měli mnohem lépe. Neměli, protože dnes bychom nežili. Ale vysvětlujte toto dnešnímu mladému člověku, jemuž učitelé ve školách, média, politici a namnoze i samotní rodiče nejsou schopni říct pravdu, nebo mu vtloukají do hlavy jen nenávist vůči všemu ruskému. Tady spatřuji největší tragédii. Ve výkladu historie, otočeném o 180 stupňů. Proto se v Plzni nedávno dosud beztrestně organizovaly Bandera Párty...

Vím, že teď se zase vyrojí metráky diskutujících, kteří budou křičet, že já nemám o falšování historie co mluvit, že jako komunista na to nemám právo. A já říkám, že takové právo mám. Stejně jako každý jiný. A taky už jen proto, že jak na základní škole, tak na gymnáziu jsme učili o osvobození přesně podle historické pravdy. Chodil jsem z Trhových Svinů na Rejta k památníku Rudoarmějců, kteří padli 10.5., ano, až po oficiálním skončení války a přímo na linii dotyku spojeneckých armád. A o úloze Vlasovců bych mohl napsat novou maturitní práci. U nás na jihu to nebylo žádné tabu, každý to tady věděl a moji učitelé dějepisu nelhali a byli to odborníci, za nimiž jsou dokonce odborné knihy, které nemůže nikdo zpochybnit. Učil mne osobně Miloslav Pecha, a to co je v jeho knize, vím dodnes, že demarkační linie se vyjednávala od 10. do 13. května 1945 od Kamenného Újezdu až po Protivín.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Nejdřív strašíte, teď tvrdíte, že je všechno v pořádku

23:07 Babiš (ANO): Nejdřív strašíte, teď tvrdíte, že je všechno v pořádku

Projev na 107. schůzi Poslanecké sněmovny 14. června 2024 k možnému teroristickému útoku.