Filištein (ODS): Osvobození Jany Nečasové

06.06.2015 14:57

Koukám na Hyde park kde JUDr. Libor Vávra, čestný předseda nepolitického tělesa „Soudcovská unie“ posuzuje rozhodnutí soudu osvobodit Janu Nečasovou – Nagyovou a dalších. Rozhovor je veden korektně, věcně a člověk nabývá pocitu, že soudy alespoň většinou se snaží rozhodovat nezávisle.

Filištein (ODS): Osvobození Jany Nečasové
Foto: ODS
Popisek: Nové logo ODS

Nad obrazovkou v textových komentářích však běží komentáře občanů k nastalé situaci. Téměř 100% jich zní asi takto:

Osvobození Jany Nečasové je plivnutím do tváře všem občanům této republiky.

Bez ohledu na morálku a všechny možné další aspekty zde soud posuzuje trestně-právní odpovědnost a nikoli subjektivní pocity a sympatie k dané osobě. Téměř všechny komentáře v mediálním prostoru se dnes nesly ale v tomto duchu: Nemá vyhráno, ještě je tu odvolací soud. A i kdyby i tento rozhodl v její prospěch, ještě nezdanila ty kabelky a šperky a za to jí hrozí 8 let žaláře a to je jiný případ a jiný soud a ten jí dostane.

Mediální lynč této osoby, osoby plné osobních slabostí, které má téměř každý z nás, vyvolal evidentně v národu opět touhu po krvi. Touha po upálení čarodějnic byla ze stejného soudku. A já se musím ptát, za co? Co na tom vadí těm všem „poctivým morálně bezúhonným a počestným občanům“? Je to nevěra? (To asi ne, to je v Česku odpouštěná věc a vůbec, nevěrný byl Nečas, ne Nagyová). Tak je to zneužití pravomoci a úkolování útvaru vojenského zpravodajství pro soukromé účely. (Tak to asi taky ne, vždyť se všichni díváme na filmy, kdy hrdinka cinkne kámošovi z FBI, aby jí čeknul nějakého toho lumpa, nebo jeho milenku a je to přeci běžná věc všude na světě a pohoršení to v nás nevyvolává). Tak co je to? Proč ta nenávist a zášť. No je to jasné, jsou to ty kabelky a šperky. „Za deset milionů, ty vole, deset mega, to je síla a ještě to prej nezdanila. Zlodějka, má se jak prase v žitě a ještě neplatí daně z dárků. Ty vole, zavřít je málo vole, do držky, no vole to asi nepude, je to vole ženská, ale stejně vole. Všichni kradou a jak k tomu my přijdem.“ Tak takhle asi uvažujeme můj národe. Stálo by možná za to se Tě národe zeptat: Znáš někoho ze svého okolí, kdo někdy dostal od nepříbuzné osoby dárek za víc než 15000,- Kč a běžel zaplatit darovací daň? Já ne. Znáš národe někoho, kdo Ti dal zásnubní prsten s diamantem a přiložil daňový doklad, abys věděl(a), kolik máš zaplatit darovací daň? Já ne. A vůbec národe, je morální platit darovací daň?

Představ si občane, že máš chuť obdarovat někoho částkou – dárkem za 10 milionů korun. Představ si občane, že jsi majitel a ředitel firmy, která musí Tobě na ten dárek vydělat. Jak to bude s daněmi. Chci-li 10 milionů korun dostat z firmy, musím je vydělat. To znamená vyfakturovat. Deset milionů bude zatěžkáno daní z přidané hodnoty, odvody z mojí výplaty atd. Jinými slovy, chci-li z firmy dostat 10 milionů, stát obdrží 6,1 milionů korun na různých daních. Pokud za 10 mil. koupím dárek je součástí ceny dárku i 2,1 milionu daně z přidané hodnoty (DPH), které já v ceně dárku zaplatím a prodejce dárku odvede státu. Hodnota dárku tedy je ve skutečnosti 8,9 milionu korun a stát již dostal 8.2 milionu korun. Je vůbec morální chtít ještě něco navíc? Jana Nečasová něco dostala. Dostala a možná to ani nechtěla, prostě to dostala. Frajeři se chtěli zavděčit, tak jí něco nosili. Vzhledem k tomu, že stát dostal z jejích dárků už 8,2 mil. na daních. Nečasové – Nagyové hrozí 8 let vězení, že k tomu nepřihodila dalších 700 tis. korun za darovací daň. Aby ji mohla zaplatit musela by ona a její zaměstnavatel z výplaty státu již před tím odvést 56,12% tj. 890 tis. Kč. Vlastní darovací daň je 700 tis. Kč. Výsledná legální bilance obdarované Nečasové versus stát dle zákona je: Nečasová obdrží 8,9 milionů Kč v ceně dárku a stát obdrží 9,79 mil. Kč z daní a dalších odvodů.

Myslím, že je to zločin, zločin státu vůči všem, kteří chtějí něco někomu dát i vůči těm, kteří od někoho někdy něco dostali. I vy jste proto v sazbě 8 let nepodmíněně, protože jste nezaplatili darovací daň za kolo v hodnotě 20 tis. Kč od kolegů v práci k padesátinám, protože jste si nezjistila cenu zájezdu do Španělska od zaměstnavatele jako dárek k odchodu do důchodu. Protože jste si nezjistila cenu štěněte rhodeského ridgebacka od svého snoubence.

Na závěr lze uvést jednu bezvýznamnou skutečnost: Dary ve výši 10 milionů korun by muselo obdržet 1529 Jan Nagyových-Nečasových aby darovací daň z těchto daní uhradila dotaci, kterou obdržel během jednoho jediného roku 2014 ze státních dotací jeden jediný jediný člověk - ministr financí ANDREJ BABIŠ a jeho firmy ve výši 1 070 000 000 Kč. (Kdo to neumí přečíst, tak je to 1 miliarda 70 milionů korun českých. To je něco, co průměrně vydělávající člověk v české republice s hrubou mzdou 26 000 Kč/ měsíc vydělá za 3 429 let.) Ať žije spravedlnost, řepková krádež v přímém přenosu tohoto týdne budiž toho důkazem.

Ing. Václav Filištein
člen místní rady
člen strany
místopředseda oblastního sdružení
člen oblastní rady
místopředseda regionálního sdružení

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: 70 % obcí nespokojených se svým bytovým fondem

15:06 Ministr Bartoš: 70 % obcí nespokojených se svým bytovým fondem

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k bydlení.