Flachs (SPD): Co Vám slibuje a neslibuje lídr kandidátky za Jihočeský kraj?

05.10.2016 15:35

Osobně považuji za největší problém celého českého státu klesající porodnost, která pomalu a jistě způsobuje vymírání českého obyvatelstva. O co jiného by se měla vláda starat, potažmo všichni politici? Je snad něco důležitějšího?

Flachs (SPD): Co Vám slibuje a neslibuje lídr kandidátky za Jihočeský kraj?
Foto: spo-milevsko.eu
Popisek: Robert Flachs

Nejprve začnu porovnáním se sliby našich politických soupeřů. Zda bude líp neslibuji, neboť to nezáleží pouze na mě, ale i na vládě, na kancléřce Merkelové i třeba na Turecku a na ekonomických zájmech USA, které si dělají s EU co chtějí.

Rovněž na otázku, zda patříme na západ nebo na východ, Vám neporadím, neboť kandiduji v Jihočeském kraji a Česká republika je součástí Střední Evropy.

Zda jsem v Jihočeském kraji doma? Ano, jsem tady doma, stejně jako všichni kandidáti.

Co ale slibuji, je skutečnost, že budu hájit zájmy regionu a v daném případě je možná spolupráce s dalšími politickými subjekty. Budu se snažit, aby život v našem kraji byl příjemný nejen pro nás, ale zejména pro naše děti.

Naší prioritou je tradiční česká pracující rodina

Z daného důvodu se naše koalice SPD – SPO staví proti islámské imigraci do Evropy, neboť my chceme podporovat naše hodnoty, naši kulturu a naše občany. Naší prioritou je tradiční česká pracující rodina, ne ekonomický imigrant. Považujeme za krajně nespravedlivé, aby prostředky, které vytvořili naši senioři, byly využity na podporu jakýchkoli cizích státních příslušníků nebo takzvaného nepřizpůsobivého obyvatelstva. Osobně si vážím hodnot, které naši senioři vytvořili a nyní je čas tyto seniory zabezpečit ve stáří, například prostřednictvím mobilní hospicové péče.

Problém nepřizpůsobivých obyvatel nelze řešit podporou dalších sociálních bytů, ale takzvaně od základu. Základním předpokladem je celková změna nespravedlivého sociálního systému. Poctivá práce se musí především finančně vyplatit oproti sociálním dávkám. Tento krok zabezpečí, že počet nepřizpůsobivých u nás začne klesat. Dnešním sociálním systémem si nepřizpůsobivé obyvatele vláda sama vychovává. Zároveň je nutné dát obcím větší svobodu, aby mohly zabránit trvalému usazení problematických osob. Větší pravomoci by měly mít obce rovněž při rozhodování o vzniku nových sociálních ubytoven. U malých obcí může být tento problém téměř existenční.

Budu podporovat vlastenectví a hrdost na Jihočeský kraj například prostřednictvím středního školství, které má kraj na starost. Rovněž budu nadále podporovat pedagogy speciálních škol, aby v případě inkluze ve školství měli vždy rozhodující slovo odborníci. Často je pro hůř vzdělatelné žáky právě individuální přístup na speciální škole tou nejlepší možností.

Za úkol si dávám vytvořit systém motivačních opatření pro rodiče s dětmi, přestože na krajské úrovni jsou tyto možnosti omezené. Opatření mohou sahat od slev, daňových úlev, zajištění nízkých cen kojeneckých potřeb prostřednictvím lékáren krajských nemocnic až po zajištění bezplatného zdravotnictví a školství i do budoucna. Osobně považuji za největší problém celého českého státu klesající porodnost, která pomalu a jistě způsobuje vymírání českého obyvatelstva. Problém odmítám řešit imigrací. Priorita pro vládu, krajské i obecní politiky, by měla být motivovat mladé lidi k rodinnému životu a výchově potomků. Ti jediní zabezpečí existenci naší kultury, našich hodnot. O co jiného by se měla vláda starat, potažmo všichni politici? Je snad něco důležitějšího?

Zda bude splavná Vltava, zda na letišti v Plané budou přistávat američtí turisté, zda všechny domy budou oplácané polystyrenem, zda na polích budeme pěstovat plodiny ke spálení v bioplynových stanicích – to vše je proti tomu podružné. Základním zájmem pro mě budou obyčejní lidé z Jižních Čech a to, aby tito lidé tu ve své podstatě žili další staletí. Nic menšího, nic většího.

Robert Flachs 
lídr jihočeské kandidátky koalice hnutí Svoboda a přímá demokracie - Tomio Okamura a Strany Práv Občanů

Mgr. Robert Flachs

  • BPP
  • bez politické příslušnosti
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

15:14 Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL