Flachs (SPD): Navzdory propagandě hnutí SPD zazářilo v krajských volbách

10.10.2016 9:41

Veřejnoprávní i soukromá média se spojila a poškozovala hnutí Svoboda a přímá demokracie – Tomio Okamura před volbami. Jejich snaha byla vidět v televizní debatě i v průzkumech veřejného mínění.

Flachs (SPD): Navzdory propagandě hnutí SPD zazářilo v krajských volbách
Foto: spo-milevsko.eu
Popisek: Robert Flachs

Navzdory všemu SPD dosáhlo ohromujícího výsledku a získalo zastupitele v 9 krajích. Úspěchy se dostavily i ve městech. Okresním městem s nejlepším výsledkem v Čechách jsou Strakonice s cca 8 %. Na Moravě a ve Slezsku jsou to dokonce výsledky okolo 10% (Karviná, Prostějov, Jeseník atd.).

Jen pro připomenutí, agentura CVVM v září 2016 dávala v průzkumu veřejného mínění hnutí SPD 2,5%. Agentura Phoenix pro změnu dávala téměř stejné preference hnutí SPD i hnutí Úsvit, ačkoli rozdíl ve skutečných volbách byl desetinásobný!!! Já se ptám, je tohle normální?

Asi nejvíce byl poškozen Jihočeský kraj, neboť na portále krajské volby 2016 byl do posledních chvil před volbami zveřejněn březnový průzkum volebních preferencí, ve kterém mělo mít hnutí SPD v Jihočeském kraji nevolitelných 0,9 %. Skutečný výsledek je téměř pětinásobný. Osobně jsem redaktory tohoto serveru na neaktuálnost průzkumu upozorňoval již v srpnu 2016. Tento zavádějící průzkum i po mém upozornění nestáhli. Dle mého názoru účelově.

Zcela mimo mísu byl klíč k televizním debatám v České televizi. V Jihočeském kraji byla upřednostněna Strana zelených, prý s volebním potenciálem 8,5 %. Koalice hnutí SPD-SPO se samozřejmě do debaty nedostalo, ačkoli ve skutečných volbách mělo více než dvojnásobný počet hlasů než Strana zelených!!!

Volby jsou pro voliče jasným vzkazem. „Nevěřte propagandě v médiích a sdělovacích prostředcích“. Příští výsledky budou samozřejmě ještě lepší. Je vidět, že z nás média měly oprávněný strach. Naštěstí jejich snaha hnutí SPD pouze poškodila, ale nezastavila.

V neposlední řadě bych chtěl poděkovat všem voličům našeho hnutí ve všech krajích, kteří se nenechali oklamat. Nezklameme Vás v krajích, kde budeme v zastupitelstvech i v krajích, kde budeme mimo zastupitelstva. Náš program je pro nás zavazující.

Robert Flachs - jihočeský lídr kandidátky koalice SPD a SPO v krajských volbách

Převzato z profilu.

Mgr. Robert Flachs

  • BPP
  • bez politické příslušnosti
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: Rozvoj obnovitelných zdrojů energie usnadní akcelerační zóny

8:19 Ministr Síkela: Rozvoj obnovitelných zdrojů energie usnadní akcelerační zóny

Povolení výstavby větrných farem, solárních parků včetně souvisejících akumulačních stanic bude snaz…