Fleischer (SPR-RSČ): Asociální politika Marxové, aneb cesta do pekel

26.02.2017 15:17

Česká televize z obrazovky sype na diváky ničím nepodložené informace, že klesá nezaměstnanost, že roste počet pracovních míst a zaměstnavatelé zoufale čekají na zaměstnance. Roste prý ekonomika, ovšem nenapadá mě z čeho.

Fleischer (SPR-RSČ): Asociální politika Marxové, aneb cesta do pekel
Foto: Archiv HF
Popisek: místopředseda SPR-RSČ Karel Fleischer

Co vlastně tato vláda v sociální a pracovní oblasti zlepšila? Nabízí se říci – nic, ale není to nic, nýbrž ještě zhoršení situace, která byla před touto vládou

Lenoši budou lenošit i po snížení dávek, budou pokračovat v trestné činnosti, aby si doplnili příjmy, o které přijdou na dávkách.

Muži ve věku 50 let nadále nemají šanci získat práci. Přibývá osob, přetížených exekucemi, kde větší část dluhu činí lichvářské úroky předepisované soudem ve výši 0,26 % denně a advokátní a exekutorské poplatky.

Vláda se chlubí snížením poplatku exekutora – o tisíc korun. Řešení, které je opět jen předvolebním tahem.

Naproti tomu lidé, kteří celý život pracovali a dostanou se do nouze, mají stejné dávky jako ti, kteří nepracovali nikdy.

Ze strany MPSV ČR nedošlo k žádným podpůrným programům zaměstnanosti a kategorie mužů ve věku 50 let je stále ohrožena chudobou a pádem na samé sociální dno.

Po ulicích se potulují zdraví muži mezi 45 až 50 lety, kteří by se rádi vrátili do života. Kdo chce dobrovolně na ulici? Komu se chce potulovat špinavý ulicemi a spát na ubytovnách, kde se krade a kde je špína a štěnice, jak mi potvrdila pracovnice jedné organizace.

Ubytovny a žebrácké dávky ale nejsou našim cílem ani touhou většiny normálních lidí.

Já ze svého pohledu mám raději aktivní život s příjmy a důstojné bydlení. Kdo by toužil po chudobě?

Chceme zrušit parazitní pracovní agentury

Problém je, že se lidem se zájmem o práci vůbec nevychází vstříc. Vrcholem drzosti bylo prohlášení Marksové, že pracovních míst je dost a že lidé tudíž nepožadují rekvalifikace.

Ovšem z našeho pohledu právě rekvalifikace jsou základním předpokladem pro získání zaměstnání.

Úřady práce nefungují tak, jak by měly a neexistuje dialog se zaměstnavateli, který by pomohl potlačit věkovou diskriminaci a který by úřadům sděloval potřeby pracovního trhu, podle něhož by úřady pořádaly rekvalifikace a předpřipravovaly nezaměstnané k budoucímu zaměstnání.

Republikáni mají koncepci politiky zaměstnanosti a jasný program, jak věci řešit. Je jasné, že nikdy nedosáhneme nulové nezaměstnanosti. Lze ji ale snížit o podstatnou část.

Není možné jen celoplošně nadiktovat minimální mzdu a snížit sociální dávky všem a očekávat pozitivní dopady.

Chceme zrušit parazitní pracovní agentury. Našim cílem je, aby každý člověk měl možnost vzdělání a zaměstnání na hlavní pracovní poměr a mzdy by měly být vyjednávány se zaměstnavateli na základě jeho možností a samozřejmě s ohledem na přirozený nárůst mezd, který zajistí i potřebnou vyšší spotřebu domácností.

Dalším základním předpokladem probuzení pracovního trhu je rovněž odstranění lichvy a soukromých exekutorů, protože tyto ve světě ojedinělé jevy, vyhánějí naše občany do šedé ekonomiky a to my republikáni nehodláme dopustit.

Cílem je ekonomicky aktivní většina, nezatížená lichvářskými exekucemi a schopná vytvářet spotřebu, která navyšuje tržby a otevírá nová pole podnikání a nová pracovní místa.

Chceme omezit zneužívání dávek a chceme dosáhnout toho, aby nikdo pracující nemusel žít na ubytovně a ještě žádat o doplatek na bydlení.

Nutné je snížení DPH a spotřební daně a zvýhodnění zaměstnavatelů, kteří budou zaměstnávat všechny věky obou pohlaví a naopak znevýhodnit ty, kteří diskriminují.

Nedovolíme vylučovat padesátileté muže z pracovního procesu a z lidského života.

Chceme podporovat samostatné živnostníky

Listina základních práv a svobod nám zajišťuje slušný život, avšak marně bych hledal jakékoliv kroky současné vlády, které by k tomuto stavu vedly.

My máme svůj program, který těží z pozitivních zkušeností nejbohatších států, kde panuje všeobecná spokojenost všech ekonomicky aktivních.

Chceme podporovat samostatné živnostníky a ne je likvidovat EET a vysokými sociálními odvody, aniž by ještě něco vůbec tyto osoby vydělaly.¨

Prosperující společnosti, jako je Holandsko, Německo, Rakousko, lze dosáhnout, ovšem ne se současnými stranami, které měly již 25 roků možnost něco pro to udělat, ale neudělaly nic.

Jsme připraveni od počátku funkčního období podávat návrhy a to ihned. Samozřejmě, budeme-li zvoleni.

Možnosti jsou a lidé také. Nepotřebujeme přivandrovalce, vystačíme si s našimi lidmi.

My s našimi lidmi počítáme a budeme pro ně pracovat a chránit je před zbytečnými pády do chudoby a před nekontrolovanou imigrací ze zemí, odkud přicházejí především rizikové osoby.

Jsme tu pro občany ČR, jsme připraveni a odhodlaní vykonat poslaneckou práci od počátku období až do konce s tím, že z námi zůstane práce, která se bude konečně lidem líbit.

Každý má právo na důstojný život a my se o to postaráme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice