Gabal (KDU-ČSL): Připravený hráč potřebuje promyšlenou koncovku a nejen střední hru

16.03.2014 18:50

Komentář k situaci na Krymu.

Gabal (KDU-ČSL): Připravený hráč potřebuje promyšlenou koncovku a nejen střední hru
Foto: Hans Štembera
Popisek: Protest na podporu Ukrajiny

Někteří čeští politici nepochopili, že ostrá fáze politiky EU vůči Rusku zveřejněním výsledků referenda teprve začne, nikoli skončí. Bez ohledu, zda se zapojí sankce (jakkoliv "smart"). Připravený hráč potřebuje promyšlenu koncovku a nejen střední hru. Podle klippingů dnešních debat do takového stavu chybí byť jen vymanit se z rozhořčeného povykování a skuhrání, zdá se mi. Malá předvídatelnost je vůči Rusku slabinou. A partie jde teprve do střední hry, o tom není pochyb, jak vůči Moskvě, tak vůči Kijevu. Kdo si myslel, že příprava podpisu asociační smlouvy s Ukrajinou projde bez geopolitických otřesů, měl by pomýšlet na politickou střídačku nebo předčasný důchod. Klíčové bude, kdo bude Ukrajinu sjednocovat a kdo rozdělovat. Ale Kremlu nelze závidět řešení ani takových "drobností" jako je měna, kterou bude Krym používat, může se to dost vymstít a prodražit,  napsal Ivan Gabal na sociální síti Facebook.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: kdu.cz

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Oslavy konce 2. světové války nejsou jenom Slavnosti svobody v Plzni

8:06 Vích (SPD): Oslavy konce 2. světové války nejsou jenom Slavnosti svobody v Plzni

V těchto květnových dnech si opět připomínáme konec 2. světové války v Evropě a definitivní porážku …