Gazdík (STAN): Rozpočet je prohra celého kraje

25.12.2015 16:23

Jedním z nejdůležitějších bodů jednání 19. Zastupitelstva Zlínského kraje (ZZK) bylo jednání o rozpočtu kraje na rok 2016.

Gazdík (STAN): Rozpočet je prohra celého kraje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Gazdík

Petr Gazdík, při posezení s novináři, k tématu řekl: „Kraj je zakonzervovaný, investuje zanedbatelně do rozvoje, zvolil koncepci uspávače hadů, je zcela bez nápadu...

“Opět se hovořilo na jednání ZZK i o tématu Holešovské strategické zóny. Michal Špendlík považuje za zcela legitimní se vyjadřovat o kladech i záporech zóny: „Vůbec není jisté, že potřebujeme takovouto zónu… co když bude spíše fungovat jako vysavač okolních průmyslových zón, konečný výsledek bude nijaký? Je legitimní se ptát kolik to už kraj stálo, kolik se platí každý rok a pořád se do ní bude platit?“

Iva Majíčková souhlasí s podporu projektů do školství a do inovací, jen se zasazuje, aby se co nejvíce škol a firem mohlo do těchto aktivit zapojit.

Josef Zicha prosazuje kvalitní dopravní obslužnost a zlepšování silnic na Valaškokloboucku. Zasazuje se o to, aby se intenzivněji hovořilo o rozvoji a nikdo, ani starostové dotčených obcí, nebyl obcházen.

Primátor statutárního města Zlína a zastupitel za STAN Mirek Adámek představil i postoj Rady města Zlína, aby mimo jiné Zlínský kraj projevil větší zájem o rozvoj ZOO Lešná. Všem by mělo jít o zatraktivnění ZOO Lešná vybudováním pavilonu a záchrany slona afrického tím, že se umožní rozmnožování tohoto vzácného živočišného druhu. Bohužel v tomto důležitém požadavku je jednání současného vedení kraje těžkopádné.

Zdeněk Hověžák
Petr Žůrek

Starostové a nezávislí (STAN) je politické hnutí, které vzniklo v roce 2009. Původ hnutí je ve Zlínském kraji. Dnes je rozšířeno v celé České republice, má své zástupce v Senátu (má svůj senátní klub), Poslanecké sněmovně a v Evropském parlamentu, zasahuje tisíce obcí, má své starosty a zastupitele. Sympatizují s ním významné nezávislé osobnosti a místní nezávislá hnutí. Zaměřuje se především na praktickou službu a politiku na úrovni obcí a krajů. V Poslanecké sněmovně a Senátu hájí především zájmy obcí a měst, právní a fungující stát, subsidiaritu a spolupráci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

6:03 Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

Kdo nás osvobodil? A komu to nemáme zapomenout? Snad nám ministryně Černochová napoví!