Grospič (KSČM): Nesmí docházet k privatizaci zisků a "znárodňování" ztrát

14.10.2013 22:49

Odborové sdružení Čech, Moravy a Slezska vyjadřuje podporu železničářům, kterým hrozí ze strany národního nákladního přepravce ČD Cargo propuštění.

Grospič (KSČM): Nesmí docházet k privatizaci zisků a "znárodňování" ztrát
Foto: ksčm
Popisek: Stanislav Grospič

Z našeho pohledu nelze do budoucna připustit takový postup vlády, která povede k neodpovědnému výkonu vlastnických práv a nebude definovat veřejnou nákladní dopravní politiku.

Dnes se spekuluje, zda ČD Cargo propustí "pouze" 300 svých zaměstnanců nebo přistoupí na propuštění téměř 1 600 zaměstnanců, aby tak vyrovnalo své ztráty. Chtěl bych vyjádřit obavu, zda někdo nepřipravuje vědomě snížení tržní hodnoty národního nákladního dopravce a jeho následnou privatizaci. Jen připomínám, že ČD Cargo v poslední době nemá nejen jasné dodávky uhlí např. pro Chvaletickou elektrárnu, ale ani pro největšího tuzemského výrobce automobilů. Obdobně by třeba i postupný útlum těžby na dole Paskov rovněž vedl ke snížení přepravních výkonů. To není zanedbatelný objem nákladní přepravy na železnici a ani zanedbatelný podíl na zaměstnanosti. Vláda by napříště neměla vyjadřovat stále pokračující politiku devadesátých let jednostranné privatizace zisků a tzv. znárodňování ztrát. Měla by se chovat jako odpovědný vlastník s přidanou hodnotou veřejného zájmu."

Stanislav Grospič, předseda Odborového sdružení Čech, Moravy a Slezska

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kscm.cz

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Malý (Trikolora): Chcete v ČR chalífát?

10:14 Malý (Trikolora): Chcete v ČR chalífát?

Pro ty, kteří Trikoloru neoprávněně nálepkují, že jsme náckové, že jen strašíme migrací: V Německu j…