Hadrava (ANO): Město podpořilo konferenci proti kriminalitě na internetu

03.10.2018 22:48

Za finanční podpory hlavního města Prahy se v úterý 2. října konala na Nové radnici konference Praha bezpečně online 2018. Tradiční odborná akce byla opět zaměřena na prevenci a řešení kybernetické kriminality a násilí.

Hadrava (ANO): Město podpořilo konferenci proti kriminalitě na internetu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Libor Hadrava

„Pokud jde o využívání internetu, žijeme v době, kdy děti v jedné z technických i sociálních oblastí předstihly generaci svých rodičů. Je proto nezbytné je vzdělávat a hovořit s nimi o trestně-právních aspektech jejich pohybu na internetu i sociálních sítích. Neboť mládež často nemá ponětí o tom, čeho se svým chováním dopouští a jaké to pro ni může mít následky. Internet je navíc silně manipulativní prostředí a některé z případů kybernetické kriminality se objasňují velmi komplikovaně. Kvalitní prevence je nezbytná. Konference navázala na svou dlouholetou tradici. Její účastníci trvale sledují bezpečnost jako kontinuální proces, a dobře si uvědomují, že hrozby se neustále vyvíjí a mění spolu s vývojem technologických možností,“ uvedl Libor Hadrava, radní hlavního města Prahy pro oblast bezpečnosti a prevence kriminality.

Letošní ročník konference svým programem oslovil především pracovníky policie, ICT specialisty státní správy a samosprávy, ICT koordinátory škol a pomáhajících subjektů a další odbornou veřejnost.

Odpolední součástí konference, která se konala ve velkém jednacím sále v budově Nové radnice, bylo i divadelní představení Ájy Marečkové a Sašy Staňkova s názvem Neslyším, ale jsem on-line. Tři příběhy ztvárněné dvojicí herců v něm reflektovaly problém bezpečnosti dětí na internetu. Po každé ze scén následovala diskuze s diváky, kteří měli možnost na příběhy reagovat, hodnotit ho či se vyjádřit, přičemž se jim dostalo základních informací, jak se chovat, aby se sami do podobné situace nedostali.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: MPO posílí inovace, v nové výzvě je připravena miliarda korun

8:05 Ministr Síkela: MPO posílí inovace, v nové výzvě je připravena miliarda korun

Ministerstvo průmyslu a obchodu vyhlásilo II. výzvu aktivity Inovace Operačního programu Technologie…