Hadrava (ANO): Pro ochranu obyvatel získali hasiči prostředky na kontejnery

15.06.2017 15:17

Hasičský záchranný sbor hl. m. Prahy získal od hlavního města finanční příspěvek na pořízení kontejnerů pro ochranu obyvatel a jejich nosičů. Kontejnery mohou sloužit například pro přepravu materiálu nebo jako zázemí pro zasažené obyvatele.

Hadrava (ANO): Pro ochranu obyvatel získali hasiči prostředky na kontejnery
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zastupitel ANO na pražském magistrátu Libor Hadrava

Ke stvrzení této účelové investiční dotace došlo dnes na Staroměstské radnici slavnostním podpisem mezi Hasičským záchranným sborem zastoupeným ředitelem Romanem Hlinovským a Hlavním městem Prahou, které zastoupil radní pro oblast bezpečnosti a prevence kriminality Libor Hadrava.

„Tyto technické prostředky jsou určeny pro podporu záchranných a likvidačních prací při celé řadě mimořádných událostí velkého rozsahu, které byly identifikovány v analýze ohrožení území hlavního města Prahy. Konkrétně zejména při úniku nebezpečné chemické látky ze stacionárního nebo mobilního zdroje, při rozsáhlých haváriích hromadných dopravních prostředků, nebo při náhlých evakuacích většího počtu osob při požárech nebo při ohlášení nástražného výbušného systému a samozřejmě i při teroristickém útoku, například v přestupních stanicích metra,“ uvedl Libor Hadrava.

Kontejner ochrany obyvatelstva je určen nejenom pro přepravu obsaženého materiálu, ale bude poskytovat alespoň minimální zázemí pro jeho obsluhu a také může plnit funkci kontaktního bodu (checkpoint) pro zasažené osoby, které však nepotřebují přednemocniční neodkladnou péči.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

15:14 Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL