Hájek (ANO): Petice adresovaná premiérovi B. Sobotkovi a volebnímu lídru ČSSD L. Zaorálkovi

29.06.2017 17:21

V úterý 26.6 jsem na tiskovce ANO 2011, vysílanou ČT 24, oznámil odstartování petice adresovanou premiérovi ČR panu Sobotkovi, v které jej vyzýváme k tomu, aby podal stížnost k Evropské komisi na na nedovolenou podporu státu při privatizací OKD.

Hájek (ANO): Petice adresovaná premiérovi B. Sobotkovi a volebnímu lídru ČSSD L. Zaorálkovi
Foto: Daniela Černá
Popisek: Poslanec ANO za Moravskoslezský kraj Josef Hájek.

Ve středu 28. června uběhlo 14 dnů od rozhodnutí vedení ČSSD zaříznout  premiéra Sobotku ve funkci předsedy a lídra strany.

Pro někoho to může být kosmetická změna, ale pro horníky OKD a zejména 44 000 nájemníků hornických bytů je to změna zajímavá. Nový volební lídr ČSSD Lubomír Zaorálek je totiž nejenom celostátním lídrem, ale i lídrem Moravskoslezského kraje.

Boj za spravedlivé nároky nájemníků bytů OKD vůči Bakalovi, byl výrazným volebním tématem pana Zaorálka ve volební kampani do poslanecké sněmovny v roce 2013. Díky této volební kampaní pan Zaorálek získal hlasy tisíců horníků a nájemníků bytů OKD.

Bohužel. Jakmile ale skončila volební kampaň a pan Zaorálek obdržel vysněný post ministra zahraničí, na své voliče z řad horníků a nájemníků bytů OKD na dlouhou dobu zapomněl...

Nyní, když vystřídal Bohuslava Sobotku v pozici lídra, se rozhodl, téměř po čtyřech letech, opět vrátit k tématu OKD a hornických bytů.  

Minulý týden totiž oznámil, že se bude opět, se čtyřletou odmlkou, bít za práva nájemníků zprivatizovaných bytů OKD a to v případě, že se po podzimních volbách do poslanecké sněmovny stane premiérem České republiky. V tomto případě podá k rukám Evropské komise stížnost na nedovolenou podporu státu při privatizaci 46 procentního podílu státu na akciích OKD. Pokud by tato stížnost uspěla, tak ČR bude moci odstoupit od smlouvy o privatizaci OKD. Přestože Bakala dokonale vytuneloval doly a dceřiné společnosti OKD, stále je zde 44 000 bytů a 5700 hektarů pozemků. A za to určitě stojí bojovat!

Nechápu ale, proč bychom měli čekat až do doby než bude pan Zaorálek premiérem České republiky. Pan premiér Sobotka je tou osobou, která tuto stížnost rovněž může iniciovat,  nehledě na to, že by touto stížností rozptýlil obavy, že ve sporu stát versus Bakala "kope" za Bakalu.

Z tohoto důvodu jsme se s kolegyní poslankyní Janou Lorencovou, bývalou investigativní novinářkou, rozhodli iniciovat petici k rukám premiéra Bohuslava Sobotky, v které ho budeme žádat, aby to byl on kdo bude iniciovat podání stížnosti k Evropské komisi ve věci nedovolené podpory státu při prodeji 46 % akcií státu na společnosti OKD.

Pan Zaorálek je v současné době  jak v ČSSD, tak také i u veřejnosti vnímán jako nejsilnější část triumvirátu. Proto věřím, že svá slova o podpoře nájemníků bytů OKD stvrdí i svým podpisem pod naší petici.

Místa, kde budou k dispozici podpisové archy k této petici, budou oznámena prostřednictvím facebooku a webových stránek hnutí ANO 2011

ING. Josef Hájek - poslanec PČR

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Baxa: Novela zákona zřizuje nový registr umělců

6:23 Ministr Baxa: Novela zákona zřizuje nový registr umělců

Vláda projednala legislativní ukotvení statusu umělce. Hlavním cílem předloženého návrhu je předevší…