Hájek (ANO): Sněmovní komise pokračuje ve vyšetřování privatizace OKD

25.03.2018 10:06

Sněmovní vyšetřovací komise k privatizaci OKD, která zasedala 22. března, přizvala ke svému třetímu jednání advokátku Hanu Marvanovou, která byla dříve poslankyní a náměstkyní ministryně spravedlnosti Heleny Válkové.

Hájek (ANO): Sněmovní komise pokračuje ve vyšetřování privatizace OKD
Foto: Daniela Černá
Popisek: Poslanec Josef Hájek (ANO 2011)

„Na minulém jednání jsem komisi požádal o přibrání znalce, konktrétně paní advokátky Hany Marvanové, která se privatizací OKD věnuje dlouhá léta a bojuje za práva nájemníků bytů OKD. Těší mě, že komise můj návrh akceptovala, protože paní doktorka Marvanová je v záležitosti OKD člověkem nadmíru fundovaným, a věřím, že s její pomocí se nám podaří pokročit o kus dál,“ vysvětluje člen komise, poslanec Josef Hájek.

Komise Hanu Marvanovou pověřila zpracováním právní analýzy, ve které posoudí, zdali při privatizaci minoritního podílu státu na společnosti OKD nedošlo k nezákonnému jednání, respektive k nedovolené veřejné podpoře státu a zda je možné, aby bytový fond či další nemovitosti byly vráceny do vlastnictví státu.

„Příští zasedání komise je naplánováno na 19. dubna a k jednání je mimo jiné přizván také předseda občanského sdružení Byty OKD Roman Macháček,“ dodává Josef Hájek.

Sněmovní vyšetřovací komisi k privatizaci těžební firmy OKD zahájila svou činnost letos počátkem února. Její členové prověřují především převod státních akcií OKD do vlastnictví jiných osob, zejména prodej minoritního podílu v roce 2004, zaměřují se také na snížení základního jmění černouhelné společnosti ve druhé polovině 90. let, kterým stát přišel o možnost firmu kontrolovat.

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hampl: Nechutné výmluvy docenta Tuleji na svou doktorandku

14:17 Senátor Hampl: Nechutné výmluvy docenta Tuleji na svou doktorandku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nominaci Pavla Tuleji na post ministra pro vědu.