Hamr (TOP 09): Kateřina Hamr - číslo 10

30.08.2018 22:56

Jmenuji se Kateřina Hamr a jsem obyvatelkou Městské části Praha 1. Po mnoha letech, kdy jsem jen podporovala TOP09 jsem se rozhodla, že chci také kandidovat do našeho zastupitelstva, a že chci také něco změnit v náš prospěch.

Hamr (TOP 09): Kateřina Hamr - číslo 10
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

Dovoluji si Vás oslovit tímto dopisem a chci Vás požádat o pomoc a spolupráci. Chtěla bych, abyste se zamysleli, co je pro Váš život na Praze 1 nejdůležitější, co Vám vadí nejvíce a co byste chtěli za každou cenu změnit. A chtěla bych, abyste mi to řekli! Jednak, vespod tohoto dopisu jsou na mě uvedeny kontakty, jednak věřím, že se budeme potkávat osobně a osobně spolu o tom budeme mluvit. Přijdu za Vámi až k Vašim dveřím, zazvoním, a pokud budete mít čas a náladu si o tom se mnou promluvit, budete mít příležitost. 

Za dobu, co se o život na Praze 1 zajímám, vím o mnoha věcech, které by bylo potřeba změnit. Mnozí z Vás dostali přislíbeno, že si budou moci koupit své byty do osobního vlastnictví a dodnes je nemají. Chci urychlit privatizaci bytů. Dále je nutné, aby došlo k rekultivaci vnitrobloků na oázy klidu, oddychu a zeleně pro zdejší rezidenty, kteří nemají možnost uniknout před přívalem turistů a návštěvníků historického centra.

Chtěla bych prosadit vznik nových obchodů a služeb zaměřených pro nás, místní obyvatele. Městská část by měla vznik takových provozoven podporovat výhodnými podmínkami při pronájmu nebytových prostor. 

Všechny bez rozdílu nás trápí osud a zacházení s Nemocnicí Na Františku. Je to naše nemocnice, musí zůstat v našem majetku a musí se dále rozvíjet, tak, aby poskytovala všechnu důležitou zdravotní péči. A k ní patří i zřízení záchranné stanice, která nám chybí a jež by umožnila zkrátit dobu příjezdu lékařské pomoci v okamžicích, kdy jí potřebujeme nejvíce a jde nám o život. 

Z kategorie sci-fi patří trvalé volání občanů po rychlé, ochotné a fungující samosprávě. Slibuji, že pokud se díky Vám dostanu do zastupitelstva městské části, budu trvat na otevřené, přístupné radnici a vysokém kreditu chování úředníků placených z Vašich daní.

Pořád se v naší městské části nacházejí zanedbaná místa, která je třeba urychleně odstranit a rekultivovat. Zvýšit čistotu ulic, důsledný antisprejer programm a mnozí jistě uvítají maximální omezení nebo zrušení veškeré velkoformátové reklamy

Přála bych si, aby na každou novou stavbu na našem území byla povinně vypsána mezinárodní architektonická soutěž, a to i pro soukromé investory, abychom si zachovali krásu města a nové stavby jí pomáhaly udržet, nikoliv jí kazily. 

Základním požadavkem všech občanů, a rodičů zvlášť, je bezpečná cesta jejich dětí do školy a zpátky, bezpečné přechody, bezpečí v okolí domu. V této oblasti není nic, co by mohlo být dostatečné. 

Chci, aby každé dítě dostalo místo ve školce, kdykoliv to budou rodiče potřebovat. 

Rozhodně se chci zasadit o vytlačení nejbouřlivějších nočních aktivit do míst, kde budou méně rušivé. Ať už by to bylo zřízení zábavního centra na Střeleckém ostrově nebo vytvoření lokality plné stánků občerstvení a zábavy na náplavce Dvořákova nábřeží. Žofiin ostrov by se naopak měl rozvíjet jako klidové místo pro oddych a rekreaci seniorů. 

Je toho mnoho, co by se mělo v naší městské části změnit. Proto Vás chci ještě jednou požádat o Vaši důvěru a pomoc s jejich řešením. Jsem Vás hlas na naší příští radnici, budu Vám naslouchat, budu s Vámi mluvit a budu řešit Vaše problémy se životem uvnitř historického centra. 

Děkuji, pokud mi v nadcházejících volbách dáte svůj hlas, a zakřížkujete mé jméno navíc k tomu, jakou politickou stranu budete volit.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Fialova vláda chce z Česka ostrov pracujících starců uprostřed Evropy

23:07 Schillerová (ANO): Fialova vláda chce z Česka ostrov pracujících starců uprostřed Evropy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důchodům.