Hannig (Suverenita): Po „nejlepším“ ministru financí Kalouskovi zbyla blátivá stopa

29.03.2014 20:44

Už máte za sebou vyplnění daňového přiznání? Pokud jste OSVČ - živnostníci v důchodovém věku či OSVČ - živnostníci mající děti a odečítající náklady paušálem, tak jste si asi od plic zanadávali.

Hannig (Suverenita): Po „nejlepším“ ministru financí Kalouskovi zbyla blátivá stopa
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Hannig

Titulem „nejlepší evropský ministr financí“ evropskými finančními strukturami oceněný M. Kalousek zanechal tak hlubokou stopu, jejíž blátivost nám dochází právě nyní, při odevzdávání daňového přiznání. Ničím neodůvodněná diskriminace OSVČ - živnostníků v důchodovém věku si žádá přímo akci. Tato skupina plátců daně z příjmu fyzických osob si jako jediná nemůže odečítat částku 24840 Kč, o kterou jí automaticky naroste daň. Vždyť to je jasné porušení zákona o diskriminaci určité skupiny obyvatelstva.

Někdo může říct, když už je někdo v důchodu tak by neměl mladým ubírat práci. Jenomže ono je to tak: O některé obory a tudíž i živnosti nemají mladí lidé zájem. A tak je dobré, že tuto práci odvedou živnostníci v důchodovém věku. Místo, abychom jim byli vděčni, tak je stát trestá za jejich věk. Ne dost na tom, že platí sociální pojištění, které jim ani o korunu prakticky důchod nezvýší, ale ještě navíc si ani nemohou odečíst částku, kterou si může odečíst každý jiný.

Dalším podařeným kouskem M. Kalouska je to, že ti plátci daně z příjmu fyzických osob (tentokrát mladí), kteří odečítají paušálem si nemohou od daní odečítat částky na děti. Tak to je majstrštyk jednoho z bývalých nejvýznamnějších lidovců, vlastně i dnes vrcholného politika křesťanské strany, neboť i TOPka se ke křesťanství hlásí.

Takto si „nejlepší evropský ministr financí“ představoval aktivní podporu rodin s dětmi?

Na iDnes jsem si přečetl, že radním z rady České národní banky stouply mzdy. Stojí tam doslova toto: „Mzdy radním vzrostly přibližně o pět procent, což je ve srovnání se mzdovou inflací v ČR štědrý nárůst. Průměrné mzdy v Česku loni stouply jen o desetinu procenta...“

To je další stopa ocenění evropských finančních struktur. Nejlepší bankéř EU, který intervencí proti koruně zvýšil náklady na živobytí téměř každému z řadových občanů. Tak mě napadá: „Bože chraň nás před oceněními přicházejícími z EU“

P.S. A ještě k Ukrajině. Výsledek podpory EU. Nárůst ceny plynu na Ukrajině o 50%.

To není negace EU, ale pouze konstatování, že se EU musí změnit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Petr Hannig

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: 70 % obcí nespokojených se svým bytovým fondem

15:06 Ministr Bartoš: 70 % obcí nespokojených se svým bytovým fondem

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k bydlení.