Hašek (ČSSD): Jihomoravský kraj zřídil dobrovolně Registr smluv

06.01.2015 9:03

Od 1. ledna 2015 Jihomoravský kraj dobrovolně nad rámec zákona zřídil Registr smluv, na kterém budou krajský úřad i krajem zřizované organizace zveřejňovat objednávky, smlouvy a faktury na veškeré výdaje nad 50 tis. Kč.

Hašek (ČSSD): Jihomoravský kraj zřídil dobrovolně Registr smluv
Foto: red
Popisek: Exhejtman Michal Hašek

Vlastní Registr smluv zřizujeme jako další krok ke zvýšení transparentnosti práce krajské samosprávy, i když nám zákon takovou povinnost neukládá, protože se parlament nebyl dosud schopen dohodnout na jeho podobě. Po zřízení portálu Krajbezkorupce.cz v roce 2012, na kterém se opět nad rámec povinnosti ze zákona zveřejňovaly veškeré veřejné zakázky kraje a všech jeho organizací ve výši nad 500 tis. Kč, a po zapojení veřejnosti do tvorby krajského rozpočtu projektem Váš kraj, Váš rozpočet ( zvedl zájem o připomínky k rozpočtu kraje zhruba stonásobně), jde o pokračování snahy jihomoravské koalice ČSSD a KDU-ČSL o maximální transparentnost krajské politiky na jižní Moravě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Michal Hašek

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…