Hašek: Stále je zde prostor pro další rakouské investice v České republice a na jižní Moravě

01.10.2013 20:04

Hospodářská spolupráce byla hlavním tématem jednání s prezidentem Svazu průmyslu Rakouska.

Hašek: Stále je zde prostor pro další rakouské investice v České republice a na jižní Moravě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

Vzájemná česko-rakouská hospodářská spolupráce byla hlavním tématem jednání hejtmana Michala Haška s prezidentem Svazu průmyslu Rakouska Georgem Kapschem v úterý 1. října 2013 v brněnském sídle Jihomoravského kraje.
 
„Hovořili jsme  zejména o přeshraničních aktivitách, rakouských průmyslových investicích a opatřeních, která napomohou zlepšení infrastruktury mezi Českou republikou a Rakouskem. S výsledky jednání jsem velmi spokojen,“ uvedl Georg Kapsch.

„Jednali jsme o obecné spolupráci mezi českým a rakouským průmyslem. Rekapitulovali jsme dosavadní vztahy, stále je zde prostor pro další rakouské investice v České republice a jižní Moravě a samozřejmě také prostor pro investory z České republiky v Rakousku. Hovořili jsme o čerpání evropských fondů i o prioritách jednotlivých regionů pro nadcházející období. Klíčovou otázkou je dobré dopravní spojení, nepřekvapí proto, že jsme probírali chybějící dálniční spojení Brna a Vídně.

Informoval jsem o snaze zahájit výstavbu na české straně obchvatem Mikulova. Zmínili jsme také chybějící dálniční spojení Jihočeského kraje a Horního Rakouska, protože jsem dnes vystupoval jako předseda Asociace krajů ČR.

Oba očekáváme, že nové vládní kabinety po volbách v Rakousku i České republice se co nejdříve sejdou nad otázkami vzájemné spolupráce. Jako sousedé máme na co navazovat. Myslíme si, že jsou tady velké příležitosti zejména v přeshraničních projektech. Hovořil jsem o využití potenciálu Brna a jižní Moravy jako centra vědy, výzkumu a inovací. Měl jsem přitom na mysli jižní Moravu v onom pomyslném trojúhelníku Brno – Vídeň – Bratislava,“ zdůraznil hejtman Michal Hašek.

„Také pro rakouskou stranu je tento trojúhelník hlavní priorita přeshraniční spolupráce. Jde o region v srdci Evropy, který vždy byl a je klíčový,“ dodal Georg Kapsch.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-jihomoravsky.cz

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kovářík (ODS): Praha obdržela od státu finance na provoz služeb dětských skupin

22:01 Kovářík (ODS): Praha obdržela od státu finance na provoz služeb dětských skupin

Ministerstvo práce a sociálních věcí poskytlo hlavnímu městu Praze 30,3 milionů korun na fungování s…