62 migrantů v náklaďáku na Moravě. Řidič utekl

13.08.2023 16:24

Policisté v neděli na dálnici D1 za Brnem ve směru na Prahu zastavili nákladní auto s maďarskou poznávací značkou, které převáželo až 62 migrantů. Původně šlo o rutinní kontrolu, když však řidič policisty spatřil, zazmatkoval a ještě před tím než jej začali pomoci majáků navádět k odpočivadlu, zastavil vůz v odstavném pruhu a utekl. Policisté nyní zjišťují, jaké jsou migranti národnosti. Podobné případy se odehrály i v uplynulých týdnech.

62 migrantů v náklaďáku na Moravě. Řidič utekl
Foto: Policie ČR
Popisek: Jihomoravska policie pronásleduje dodávku s migranty

Anketa

Má prezident Pavel jmenovat Roberta Fremra ústavním soudcem?

hlasovalo: 7671 lidí
Jihomoravští cizinečtí policisté zjišťují totožnost více než šesti desítek migrantů, odhalených v maďarském nákladním autě. Toho chtěla na vhodném místě dálnice D1 zastavit dálniční hlídka, původně plánovaná rutinní kontrola se však rychle změnila.

„Když řidič policisty spatřil, zazmatkoval a ještě před tím než jej začali pomoci majáků navádět k odpočivadlu, zastavil vůz v odstavném pruhu a utekl,“ popisují policisté.

V nákladovém prostoru následně policisté odhalili 62 migrantů zatím neznámé národnosti. Na dálnici pro ně přijel policejní autobus, policisté musí zjistit jejich totožnost i národnost, aby mohli k výslechům přizvat tlumočníky. Po převaděči a řidiči v jedné osobě policisté podle vyjádření policejního mluvčího Davida Chaloupky pro ČTK stále pátrají.

Případy ilegální migrace přibývají stejně jako loni i během letošních letních měsíců, kdy kvůli zvýšeným počtů migrantů Česko rozhodlo i o zavedení stálých kontrol na česko-slovenských hranicích. Letos se policisté zaměřují pouze na kontroly namátkové. I během nich však hlásí velké množství objevených migrantů.

Podobný nález ilegálních migrantů převážených ve vozidlech policisté hlásí i v uplynulých týdnech. Na konci července například policisté zastavili policisté na dálnici D2 poblíž Lanžhotu dodávku se 27 migranty ze Sýrie.

Syřany policisté tehdy zajistili také po drobné nehodě v Brně na křížení dálnice D2 u ulice Hněvkovského, kde z dodávky, která nabourala do stojícího nákladního automobilu, uteklo 13 osob.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kotas

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Přece by měli být rádi, že jsme získali až 62, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusegusta , 13.08.2023 18:24:10
práce schopných občanů, kteří nám pomohou zachránit náš skomírající průmysl.

|  7 |  0

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…