Hašek: Vyzývám k maximálnímu zklidnění emocí

29.07.2016 15:03

Hejtman Michal Hašek se dnes sešel s ředitelem Zdravotnické záchranné služby Jihomoravského kraje (ZZS JMK) Milanem Klusákem.

Hašek: Vyzývám k maximálnímu zklidnění emocí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

Hejtman Michal Hašek se dnes (29. července 2016) sešel s ředitelem Zdravotnické záchranné služby Jihomoravského kraje (ZZS JMK) Milanem Klusákem, aby se informoval o aktuální situaci v krajské příspěvkové organizaci po včerejším oznámení stávkové pohotovosti vyhlášené odborovými organizacemi a ujistil o tom, že tento krok nemá žádný negativní vliv na pacienty - občany a návštěvníky jižní Moravy.

„Ředitel Klusák mne ujistil o tom, že záchranka nadále plní a bude plnit všechny své zákonné povinnosti a úkoly vyplývající ze zřizovací listiny, tedy že je 24 hodin denně,7 dnů v týdnu připravena pomáhat lidem v ohrožení života a zdraví a fungovat jako základní složka Integrovaného záchranného systému jihomoravského kraje. Informoval jsem ho o dalším postupu vedení Jihomoravského kraje - na 9. srpna připravujeme jednání vedení kraje s odborovými organizacemi působícími na ZZS JMK k důvodům vyhlášené stávkové pohotovosti a jejich návrhům na řešení situace. Vyzval jsem k zaslání vyjádření vedení příspěvkové organizace k nynější situaci s podrobným popisem dosavadních jednání a plnění jejich závěrů,“ uvedl hejtman Hašek, který zároveň svolává na 9. srpna jako předseda Rady hospodářské a sociální dohody Jihomoravského kraje (krajské tripartity) její předsednictvo, k projednání aktuální situaci v ZZS JMK a další postup v rámci sociálního dialogu. „Vážím si jako hejtman kraje práce všech našich záchranářů a budu se snažit jim jako doposud zajišťovat maximální podmínky a podporu krajské samosprávy pro jejich činnost - záchranu životů a zdraví pacientů. Všechny aktéry zároveň vyzývám k maximálnímu zklidnění emocí a osobních animozit tak, aby i po dobu následujících jednání moderovaných Jihomoravským krajem jako zřizovatelem ZZS JMK nadále plnila svoji základní roli a standardně poskytovala pomoc pacientům,“ zdůraznil hejtman Hašek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…