Havel (STAN): Dočkají se Češnovice a Dasný obchvatu?

02.11.2015 6:27

Stále se zvyšující hustota silničního provozu na komunikaci I/20 vedoucí z Českých Budějovic směrem na Písek přímo volá po vybudování obchvatu, který je již více jak 20 let plánován.

Havel (STAN): Dočkají se Češnovice a Dasný obchvatu?
Foto: Redakce
Popisek: Starostové a nezávislí

Nová komunikace obchvatu povede od křižovatky silnice I/20 a odbočky na město Hluboká nad Vltavou. Obchvat o délce přes 13,5 km by měl končit u obce Sedlec. Cílem je pomoci obcím Češnovice a Dasný. Těmito obcemi každý den projede více než 25.000 vozidel.

"Mezi naší obcí a obcí Dasný či Češnovice je propastný rozdíl v hustotě dopravy. Zatímco u nás v Pištíně denně projede okolo 600 vozidel, potýkají se občané Dasného a Češnovic s více jak 25.000 vozidly denně. Tato hustota provozu je pro místní obyvatele značně zatěžující. Snad se vizualizace obchvatu, kterou si dnes můžeme prohlédnout, brzy stane skutečností. V současné době jsou uzavírány smlouvy s obcemi o převodu majetku na obce. Týká se to nově vybudovaných účelových a místních komunikací, aby bylo možno obsluhovat pozemky okolo nové silnice a také stávající komunikace I/20, která po vybudování obchvatu přejde do majetku obcí.“, říká starosta Pištína Jaroslav Havel.

Ředitelství silnic a dálnic prozatím plánuje vybudování tohoto obchvatu na roky 2018 až 2021.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): U nás žijící bojeschopné Ukrajince musíme „motivovat“ k návratu do vlasti

16:05 Kolář (TOP 09): U nás žijící bojeschopné Ukrajince musíme „motivovat“ k návratu do vlasti

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k politice návratů u nás žijících Ukrajinců v branném…