Hejtman Bubeníček: Je naší povinností nezapomínat na ty, kteří se nikdy nevrátili

29.04.2016 9:10

Uctění památky 313 obětí pochodu smrti se v rámci pietního aktu v Krupce Na Prokopce zúčastnil vedle řady pozvaných také hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček.

Hejtman Bubeníček: Je naší povinností nezapomínat na ty, kteří se nikdy nevrátili
Foto: Redakce
Popisek: hejtman Bubeníček (KSČM)

Květiny položil spolu se zástupci velvyslanectví všech států zúčastněných v bojích 2. světové války, místopředsedou senátu Zdeňkem Škromachem, představiteli vlády i Parlamentu České republiky, dobrovolných organizací regionu i předních ekumenických reprezentantů kraje.

Všichni mluvčí ve svých projevech připomněli zrůdnost pochodů smrti v období konce 2. světové války. „Je naší povinností nezapomínat na ty, kteří se nikdy nevrátili ke svým blízkým,“ uvedl mimo jiné hejtman Bubeníček.

U příležitosti slavnostní události byl in memoriam oceněn loni zesnulý zdejší rodák plk. Josef Hasinec. Nejvyšší medaili 1. stupně převzal z rukou předsedy Ústředního výboru Českého svazu bojovníků za svobodu Jaroslava Vodičky syn Petr Hasinec.

Společný hrob 313 vězňů koncentračních táborů zemřelých při transportu smrti v roce 1945 se nachází na okraji Krupky-Bohosudova u prvního hornického kostela sv. Prokopa. Památník obětem zde byl odhalen roku 1948 a je každoročně místem konání pietního aktu k uctění jejich památky. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…