Hejtman Bubeníček: Návštěva velvyslankyně Marockého království v ČR

04.08.2014 6:20

Paní Souriya Otmani, mimořádná a zplnomocněná velvyslankyně Marockého království v ČR, přijela v pátek 1. srpna na krátkou návštěvu Ústeckého kraje. Její podstatnou část věnovala zkušená diplomatka rozhovoru s hejtmanem Oldřichem Bubeníčkem.

Hejtman Bubeníček: Návštěva velvyslankyně Marockého království v ČR
Foto: Redakce
Popisek: hejtman Bubeníček (KSČM)

Ten jí podrobně představil náš region i úkoly krajské samosprávy na další období. Velvyslankyně Souriya Otmani se zajímala o život občanů, zaměstnanost, sociální služby a další sféry života kraje a informovala hejtmana o současných konfliktech a politické nestabilitě v arabském světě. Na závěr své zdvořilostní návštěvy hejtmanství a nejvyššího představitele kraje se marocká ambasadorka zapsala do pamětní knihy Ústeckého kraje.

Maroko je konstituční monarchií, králem je Mohammed VI., země leží na severozápadu Afriky, má 447 tis. km2 a téměř 33 milionů obyvatel. Předevčírem - ve čtvrtek 30. července - oslavila tato africká země státní svátek,  Svátek trůnu. Recepce v hotelu Hilton Old  Town Prague, kterou uspořádala právě paní velvyslankyně, se zúčastnil vedle prezidenta ČR Miloše Zemana, místopředsedy české vlády Andreje Babiše a dalších hostů rovněž Oldřich  Bubeníček.

Od nástupu do funkce na podzim roku 2012 přijal hejtman již  čtyřiadvacet velvyslanců zemí všech kontinentů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-ustecky.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

12:12 Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

Udržitelnější výrobky, které bude možné po rozbití opravit, a až doslouží, dočkají se recyklace. To …