Hejtman Bubeníček: Úspěchy firmy Gestamp znamenají přínos i pro Ústecký kraj

09.04.2014 17:23

Kupní smlouvu mezi Ústeckým krajem a společností GESTAMP Louny slavnostně podepsal hejtman Oldřich Bubeníček a finanční ředitel společnosti Vladimír Manica. Společnost, která působí v Trianglu od roku 2011 na pronajatých pozemcích, je tak převzala do svého vlastnictví za cenu 35 milionů korun.

Hejtman Bubeníček: Úspěchy firmy Gestamp znamenají přínos i pro Ústecký kraj
Foto: ČT
Popisek: Hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček

„Spolupráce se společností GESTAMP Louny se úspěšně rozvíjí již několik let. Věřím, že se jí bude dařit i na dále, protože úspěchy firmy znamenají přínos i pro Ústecký kraj. Avizované rozšíření výroby a vytvoření dalších dvou set pracovních míst je dobrá zpráva,“ řekl při podpisu hejtman Oldřich Bubeníček. Ředitel Vladimír Manica připustil, že slabým místem může být dostatek kvalifikovaných pracovníků v technických oborech. V této záležitosti společnosti pomáhá Ústecký kraj. Snahou je, aby firma spolupracovala přímo s technicky zaměřenými středními školami, které jí vychovají kvalifikované pracovníky.

Ústecký kraj prodal pozemek o výměře 8,82 ha za částku dle znaleckého posudku ve výši 35,3 milionu korun bez DPH. Doposud využívala GESTAMP Louny s.r.o. pozemek v nájmu, a to za cenu cca 37 tisíc Kč měsíčně. Firma aktuálně zaměstnává 200 lidí, zabývá se výrobou ocelových komponentů pro automobilový průmysl. Ústecký kraj bude finanční prostředky z prodeje pozemků reinvestovat do rozvoje Strategické průmyslové zóny Triangle.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-ustecky.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Baxa: Novela zákona zřizuje nový registr umělců

6:23 Ministr Baxa: Novela zákona zřizuje nový registr umělců

Vláda projednala legislativní ukotvení statusu umělce. Hlavním cílem předloženého návrhu je předevší…