Ať pana generála neumačkáme... Pavel vyrazil do Babišova Ústí

17.01.2023 19:10 | Ze sítí

Vítěz prvního kola prezidentských voleb Petr Pavel v úterý navštívil Ústí nad Labem, kde získal od voličů menší podíl hlasů nežli expremiér Andrej Babiš (ANO), jenž nad Pavlem v metropoli Ústeckého kraje vedl o téměř deset procent hlasů. Podle záběrů na sociálních sítích na setkání s bývalým vysokým představitelem české armády a NATO dorazilo množství Ústečanů, kteří zaplnili tamní Kostelní náměstí. „Nečekal jsem, že vás tu bude tolik,“ ocenil Pavel přítomné.

Ať pana generála neumačkáme... Pavel vyrazil do Babišova Ústí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Pavel postoupil do druhého kola prezidentské volby. V jeho volebním štábu bylo veselo

Anketa

Chcete, aby Danuše Nerudová zůstala v politice?

3%
94%
hlasovalo: 17817 lidí
Podporovatelé prezidentského kandidáta podle serveru Ústecký Deník zaplnili celé Kostelní náměstí. „Čekal jsem, že přijde pár lidí, s někým se vyfotím, ale tohle jsem opravdu nečekal,“ komentoval to podle serveru prezidentský kandidát.

Nesouhlasné reakce se měly ozývat od odpůrců Pavla jen chvíli, načež mělo podle serveru iDNES.cz začít náměstí skandovat: „Pavel na Hrad, Pavel na Hrad.“

„Takhle generála na Hrad nedostaneme, protože ho umačkáme. Já bych ho navíc taky chtěla ještě doma. Zkusme se posunout a budeme se střídat, ať se neumačkáme,“ pronesla podle serveru iDNES.cz s úsměvem Pavlova manželka k přítomným.

Pavel měl na místě přiznat, že jej lidé od návštěvy Ústí měli odrazovat, ale on takové hlasy neuposlechl a nakonec byl prý „příjemně překvapen“.

Přítomným měl rovněž říct svůj pohled na tvrzení, že by „chtěl hnát lidi v Česku do války“. Takové názory odmítl a podle serveru iDNES.cz podotkl, že nechce, aby byla válka, a že má tuhle zemi moc rád. Za válku jsou podle něj zodpovědní politici, a nikoliv vojáci.

„Já jsem jako voják nikdy nebyl ten, kdo by tlačil někoho do konfliktu. Války začínají politici, ne vojáci,“ prohlásil již v podobném duchu Pavel na předchozí tiskové konferenci.

„Mně udržení míru leží na srdci víc než jiným, protože já jsem tu válku zažil. Nebudu naši zemi vtahovat do války,“ dodal též.

Kromě Ústí nad Labem chce Pavel ve čtvrtek rovněž i do Ostravy či do Brna. „Ve čtrnácti dnech se toho tak moc stihnout nedá, budeme plánovat výjezdy do regionů, budou tam určitě další debaty, mediální vystoupení, čas využijeme naplno,“ řekl Pavel ČTK.

Pavel v prvním kole voleb získal 35,40 procenta hlasů a Babiš 34,99 procenta. V Ústeckém i Moravskoslezském kraji však nejvíce hlasů dostal Babiš. Ten měl v Ústeckém kraji 47,27 procenta hlasů proti Pavlovým 29,28 procenta, v Moravskoslezském kraji pak měl 44,86 procenta proti 27,80 procenta pro Pavla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…