Hejtman Červíček: Byl jsem svědkem malého zázraku

22.04.2022 11:03 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k firmě Hilding Anders.

Hejtman Červíček: Byl jsem svědkem malého zázraku
Foto: ODS
Popisek: Martin Červíček

Už několikrát jsem zmínil, že nejsem zrovna vyhledavačem slavnostních stříhání pásek, ale jsou situace, kdy se toho zúčastním rád. Včera jsem přijal jedno takové pozvání u příležitosti znovuotevření provozu společnosti Hilding Anders, který dodává na náš i zahraniční trhy mnoho typů matrací a postelí.

Prosperující firma prošla před necelými 600 dny téměř klinickou smrtí, když ze dne na den kvůli požáru lehla doslova a do písmene popelem původní továrna v Roztokách u Jilemnice.

A díky téměř odhodlání a téměř okamžitému rozhodnutí ředitele Petra Vašíčka, pustit se do toho znovu, jsme dnes mohli být svědkem malého zázraku a vidět na vlastní či znovurozeběhlou výrobu v nových prostorách nedaleko původního závodu.

Podařilo se to nejen díky odvaze a úsilí Petra Vašíčka, ale také díky podpoře zaměstnanců, partnerů a institucí. Firma nejenom že opravdu povstala z popela, ale ještě se jí podařilo zvýšit svou produkci a odbyt. Žádné zaměstnance, kteří chtěli s firmou nadále setrvat nepropustila – mohli pracovat v pronajatých prozatímních prostorách. Výroba je v Jilemnici, dnes součásti Libereckého kraje, ale současně má velké logistické centrum se skladem materiálu a prezentačním showroomem v našem kraji v Hořicích, a je tedy také jedním z významných zaměstnavatelů v našem kraji. 

Přístup Petra Vašíčka, jen ta se nevzdat a nebrečet, umět lidi kolem sebe nadchnout pro společnou věc a společnými silami ji dotáhnout do konce, je mi velmi blízký. Vážím si proto možnosti, že jsem dnes, kdy se symbolicky znovuotevřela další kapitola firmy Hilding Anders, mohl být také jedním z gratulantů. Myslím, že v jejich případě se úsloví „jak si kdo ustele, tak si také lehne“ nyní potvrdilo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: 15 milionů na domácí hospicovou a paliativní péči. Protože to je důležité

20:18 Hejtman Grolich: 15 milionů na domácí hospicovou a paliativní péči. Protože to je důležité

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke smrti a umírání.