Hejtman Červíček: Epidemická situace v kraji se nelepší. V lednu přibylo 726 případů denně

05.02.2021 8:39

V Královéhradeckém kraji se vývoj epidemické situace za poslední týden nezlepšil. Za včerejšek hygienici hlásí 1292 nových případů, což je za posledních 14 dnů znovu rekordní číslo.

Hejtman Červíček: Epidemická situace v kraji se nelepší. V lednu přibylo 726 případů denně
Foto: ODS
Popisek: Martin Červíček

Nadále nejhorší situace je na Trutnovsku, kde za poslední týden přibylo celkem 1347 případů nákazy covid-19.

Anketa

Chcete Prymulu zpět coby ministra zdravotnictví?

29%
58%
hlasovalo: 10480 lidí

„Epidemická situace v Královéhradeckém kraji se nelepší. Dlouhodobě jsou koronavirem nejvíce zatížené okresy Trutnov a Hradec Králové. Už čtvrtý týden zaznamenáváme vysoká čísla denního přírůstku nově nakažených. V lednu v průměru denně přibylo 726 nově nakažených osob. Chtěl bych proto znovu veřejnost poprosit o obezřetnost a o rozumné dodržování aktuálních protiepidemických opatření,“ shrnul hejtman Martin Červíček.

V kraji byl před časem oficiálně potvrzen jeden případ nakažlivější, takzvané britské mutace koronaviru.

„Mezitím jsme z Královehradeckého kraje odeslali do Státního zdravotního ústavu vzorky dalších zjištěných mutací koronaviru. V současné době netrpělivě čekáme na oficiální potvrzení, o jaký typ mutace se jedná, neboť je zjevné, že současné masivní komunitní šíření je ovlivněno i mutací dosavadního typu koronaviru a bude o to důležitější být obezřetnější v následujícím období,“ doplnil hejtman.

Více než kdy před tím je teď důležité testování veřejnosti na přítomnost koronaviru. „V současné době se v Královéhradeckém kraji testuje na covid-19 na devíti místech. Za poslední týden se v regionu provedlo téměř 13 tisíc antigenních testů a stejný počet PCR testů. Přesto je potřeba, aby se lidé co nejvíce nechávali otestovat a předešli tak možnému nevědomému šíření nákazy. Zároveň projednáváme i nasazení mobilních testovacích týmů Armády ČR mimo zdravotnická zařízení v nejpostiženějších lokalitách,“ informoval radní pro zdravotnictví Zdeněk Fink.

V Královéhradeckém kraji nadále pokračuje očkování proti covidu-19 v sedmi nemocnicích. Do včerejška se v regionu podalo 15 409 dávek vakcíny. Aktuálně nemocnice zpomalily příjem nových zájemců o očkování tak, aby očkovaly druhou dávkou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…