Hejtman Červíček: Skončí silniční uzavírka mezi Novým Bydžovem a Chlumcem nad Cidlinou

15.07.2022 14:27 | Tisková zpráva

Od dubna Královéhradecký kraj za úplné uzavírky modernizuje další část frekventované silnice II/327 mezi Novým Bydžovem a Chlumcem nad Cidlinou.

Hejtman Červíček: Skončí silniční uzavírka mezi Novým Bydžovem a Chlumcem nad Cidlinou
Foto: Daniela Černá
Popisek: Bývalý policejní prezident, brigádního generál ve výslužbě Martin Červíček

Letos opravované úseky v celkové délce přes jeden kilometr navazují na stavbu, která začala už v roce 2020.  Šest kilometrů dlouhá část silnice za tu dobu prošla kompletní rekonstrukcí s náklady přesahujícími 140 milionů korun včetně DPH. Silnice by měla být zprovozněna v rámci předčasného užívání v pondělí 18. července.

„Silnice II/327 je důležitou spojnicí mezi Novým Bydžovem a Chlumcem nad Cidlinou pro osobní i nákladní dopravu. Letos se opravy dočkal úsek vedoucí od průmyslové zóny v Zábědově po obec Zachrašťany, kde došlo ke kompletní rekonstrukci silnice včetně podkladních vrstev a aktivní zóny s řešením odvodnění a silničního příslušenství. Termín dokončení stavebních prací byl dodržen, řidiči proto mohou počítat se zprůjezdněním už od 18. července,“ potvrdil krajský radní pro dopravu Václav Řehoř.

Kompletní rekonstrukce šestikilometrového úseku silnice II/327 začala v roce 2020 a kraj na ni vynaložil celkem více jak 140 milionů korun včetně DPH.

„Tři roky pracujeme na modernizaci silnice mezi Chlumcem nad Cidlinou a Novým Bydžovem, která je klíčovou komunikací v rámci regionální silniční sítě. Už na začátku jsme si byli vědomi náročnosti této investice s ohledem na její stavební část, ale také z důvodu zkorigování dopravy a objízdných tras. Teď jsme úspěšně na konci této první fáze, na kterou v letech 2024 a 2025 naváže další připravovaná etapa za 75 milionů korun,“ doplnil hejtman Martin Červíček.

Další etapa modernizace silnice II/327 počítá s rekonstrukcí úseku od průmyslové zóny v městské části Zábědov až po kruhový objezd v centru města Nový Bydžov. Předpokládaná cena této etapy je 75 milionů korun včetně DPH, termín realizace jsou roky 2024 a 2025. Současně s krajskou investicí je v plánu také oprava chodníků a přechodů pro chodce, které by mělo uskutečnit město Nový Bydžov.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): Pan ministr Rakušan podvedl i svou vlastní vládu

23:08 Dostálová (ANO): Pan ministr Rakušan podvedl i svou vlastní vládu

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 9. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě