Hejtman Franc: Chceme postupovat vstřícně, ale v mezích zákona. V tom máme podporu premiéra

28.12.2015 17:57

Hradecký tendr na autobusovou dopravu musí pokračovat, uznali premiér Sobotka i předseda AKČR Hašek. Vítají snahu kraje o kompromis s odboráři.

Hejtman Franc: Chceme postupovat vstřícně, ale v mezích zákona. V tom máme podporu premiéra
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Hejtman Lubomír Franc

Premiér Bohuslav Sobotka i předseda Asociace krajů ČR Michal Hašek akceptují fakt, že Královéhradecký kraj je v případě soutěžení veřejné autobusové dopravy ve výjimečné situaci, musí postupovat striktně dle zákona a soutěž tedy bude pokračovat. To vyplynulo z rozhovorů, které s oběma představiteli vedl hejtman Lubomír Franc. Premiér Sobotka, i předseda Hašek podpořili snahu kraje, který hledá cesty, jak se se zástupci odborů domluvit. Oba dva se hodlají věcí dále zabývat.

„Pana premiéra i předsedu asociace jsem ujistil, že jako kraj chceme postupovat vstřícně, ale v mezích zákona a v tomto mám jejich podporu,“ řekl hejtman  Lubomír Franc. Dále oba informoval, že kraj bude v budoucnu respektovat dohodu, která zavládne na celorepublikové úrovni. Premiér i předseda asociace se budou celou věcí nadále zabývat a chtějí navázat další dialog s odboráři.

Hejtman Franc se spolu s premiérem Sobotkou shodl, že dostupná a kvalitní dopravní obslužnost pro obyvatele je prioritou, ale zároveň je třeba zajistit řidičům důstojný plat odpovídající jejich pracovnímu nasazení a odpovědnosti. „Pan premiér vítá snahu Královéhradeckého kraje takový kompromis najít, i když nejsme v lehké pozici. Informoval mě, že pověří svého poradce Vladimíra Špidlu k dalšímu jednání s představiteli odborů tak, aby napomohli vzájemné dohodě,“ uvedl hejtman po telefonátu s premiérem Sobotkou.

Vyjádření šéfa Asociace krajů ČR Michala Haška čtěte ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

21:03 Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důležitosti zachování práva veta v tvorbě energetic…